MHP'den Anayasa Mahkemesine çağrı: Sen bu işe karışma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2010 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, reform paketinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Mahkemeye 'Bu işe karışma' çağrısında bulunan Bölükbaşı, "Biz Başbakan'la meydanlarda ve milletin vicdanını göstereceği referandum sandığında hesaplaşmak istiyoruz.'' dedi. Partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Bölükbaşı, CHP'nin paketin iptali için yargıya başvurmasını ise şöyle değerlendirdi: "CHP'nin bileceği bir iştir, biz bu işin içinde yokuz."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında parti olarak ocak ayından itibaren erken genel seçim çalışması başlattıklarını belirtti. Bu yıl Türkiye'nin önüne 2 sandık geleceğini, bunlardan birinin anayasa paketi halkoylaması sandığı, diğerinin ise genel seçim sandığı olacağını savundu. Değişiklik paketinde milletinin sorunları ve onlara çözüm yollarının olmadığını anlatan Bölükbaşı, "Türk milletinin gerçek gündemi işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı. Hayat pahalılığına çözüm yoktur. Bugün Türkiye'nin her alanda yaşadığı başta ekonomi sosyal bünye olmak üzere krizlere çözüm yoktur. Bu iki sandık Adalet ve Kalkınma Partisi'nden ve Başbakan Erdoğan'dan kurtulunması için son 2 virajdır, duraktır." ifadelerini kullandı. CHP'nin paketin iptali için yargıya başvurmasını ise şöyle değerlendirdi: "Anayasa Mahkemesi'ne başvurmak CHP'nin bileceği bir iştir, biz bu işin içinde yokuz. Bizim temennimiz Anayasa Mahkemesi'nin bu işe karışmaması. Biz Başbakan'la meydanlarda ve milletin vicdanını göstereceği referandum sandığında hesaplaşmak istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber