Vali, seçiminin ödülünü aldı...

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Mayıs 2010 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rıdvan UYSAL

Eski Ağrı Valisi Mehmet Çetin'in, tedavisi için görevini bıraktığı engelli kızı Beyza, bir aylık tedavi sonucu harfleri telaffuz etmeyi başardı

Hasta kızıyla ilgilenmek ve tedavisinde destek olmak için "Önce babayım" diyerek bir süre önce emekliye ayrılan eski Ağrı Valisi Mehmet Çetin ve eşine müjdeli haber... Küçük Beyza, kısa sürede tedaviye yanıt verip harfleri telaffuz etmeye başladı. Gelişme, aileyi sevince boğuldu. Konuşma güçlüğü çeken 4 buçuk yaşındaki kızı Beyza'nın tedavi sürecinde yanında olabilmek için 16 Nisan'da görevinden ayrılan Çetin, kızının tedaviye kısa sürede olumlu yanıt vermesi üzerine büyük mutluluk yaşıyor. Beyza, Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'ndeki tedavisine başlayalı henüz bir ay bile olmadı, ancak gösterdiği çaba sayesinde durumunda gözle görülür bir ilerleme kaydedildi. Öyle ki artık pek çok kelimeyi telaffuz etmeye başladı. Tedaviye kısa sürede yanıt vererek hem ailesini hem doktorlarını sevince boğan Beyza'nın, bir yıl sürecek tedavi sonunda tamamen sağlığına kavuşabileceği belirtildi.

'ONUN HEP YANINDAYIZ'

Kızlarının kaydettiği bu ilerleme, onun için büyük fedakârlıklar yapan baba Mehmet Çetin ve anne Nezihe Çetin'in yüzünü uzun zamandır olmadığı kadar güldürdü. Eski vali Mehmet Çetin de duygularını şöyle anlattı: "Beyza'ya uygulanan tedavi kısa sürede etkisini gösterdi. Artık söyleyemediği harfleri telaffuz edebiliyor. Bu da bizi çok sevindirdi. Ben, annesi ve ablası her zaman yanındayız. Yaklaşık bir yıl daha tedavisi devam edecek. Ben seçimimi kızımdan, ailemden yana yaptım. Bundan da çok mutluyum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber