Kadınların 'karın ağrısı'na yeni çözüm

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2010 11:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Kadınların büyük bölümünün hayatını karartan, göbek altındaki bölgede uzun süre geçmeyen ''pelvik ağrı''nın tedavisinde, yeni yaklaşımlardan biri olan ''Luna Yöntemi'' ile ''yüz güldürücü'' sonuçlar alındı.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, Pelvik ağrı gibi geçmeyen ağrıların şiddetinin ve süresinin değiştiğini ifade ederek, ''Kronik pelvik ağrı, tedavi gerektiren ve fonksiyonel yetersizliğe neden olan, en az 6 ay süren göbek altındaki ağrıdır. Kadın hastalıkları hekimlerine başvuruların yüzde 10'u bu nedenledir. Bu ağrının jinekolojik, ürolojik, gastrointestinal (bağırsak sistemi), kas ve iskelet sisteminden kaynaklanan ya da sinirsel nedenleri olabilir. Bu hastalıklarla ilgili ayırıcı tanı gerekir. Hastalığın nedenlerini araştırırken bu branşlardan destek alınmalıdır.'

Pelvik ağrıya neden olan herhangi bir bulguya rastlanmayan hastalarda, ''Laparoskopik Uterosakral Nevre-Sinir-Ablasyonu'' denilen yöntemle rahme uzanan sinirlerin laparoskopi yoluyla kesildiğini belirten İtil, ''Bu yöntemle ağrı yüzde 80 azalırken hastalarımız artık ağrısız adet görüyor, seksüel yaşamları da düzeliyor'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber