Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mayıs 2010 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri ile Antalya il merkezi ve batı ilçelerinde (Finike, Kaş, Kalkan, Kale, Kumluca, Kemer, Korkuteli) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacak.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Karadeniz kıyıları ile Marmara'da kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri ile Antalya il merkezi ve batı ilçelerinde (Finike, Kaş, Kalkan, Kale, Kumluca, Kemer, Korkuteli) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu (İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra İzmir, Muğla, Aydın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Antalya, Burdur, Isparta) ile sabah İskenderun, öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye ve K.Maraş çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Antalya il merkezi ile batı ilçelerinde (Finike, Kaş, Kalkan, Kale, Kumluca, Kemer, Korkuteli, Elmalı) kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli (Karaman dışında) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Van çevreleri aralıklı, Malatya çevreleri akşam saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...









Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber