TSK'da cinsellik eğitimi başladı...

Haber Giriş : 23 Şubat 2005 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri bugünlerde bir ilke imza atıyor. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden oluşturulan uzman doktor heyeti, er ve erbaşlar dahil tüm TSK personelini seks hakkında bilinçlendirmek üzere Türkiye'yi karış karış dolaşıyor.

Eğitime büyük önem veren ve bu alanda öncü rol üstlenen Türk Silahlı Kuvvetleri, tarihinde ilk kez seks eğitimi veriyor. Subay, astsubay, uzman çavuş, er, erbaş ve askeri öğrencileri kapsayan eğitim projesi çerçevesinde Türkiye genelindeki tüm Silahlı Kuvvetler mensuplarının sağlıklı cinsel yaşam konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Eğitimi en yetersiz erbaşın bile anlayabileceği ve terhis olduktan sonra memleketinde çevresini de aydınlatabileceği şekilde verilen derslere Trakya'da start verildi. Şu an itibariyle tam 250 bin askere eğitim veren Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin jinekoloji ve üroloji alanlarındaki uzman doktorları, seks eğitimi için Türkiye'nin dört bir yanındaki askeri birliklere gidecek.

Hayli renkli geçtiği belirtilen derslerin temel konu başlıkları arasında, mutlu bir cinsel ilişki için dikkat edilmesi gereken noktalar, cinsel yoldan bulaşan hastalıklar ve önlemleri, doğum kontrol yöntemleri ve mastürbasyon bulunuyor. Uzman GATA heyeti, derslerin son bölümünde yer verdiği soru ? cevap bölümünde de Mehmetçiğin cinsellik hakkında merak ettiği konuları aydınlatıyor.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber