Sahte reçete ile devleti dolandırdılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2010 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki doktor ile bir eczacının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri bir istihbaratı değerlendirerek, Yenimahalle ilçesinde bulunan bir eczaneye baskın düzenlediler.

Burada yapılan aramalarda, çok sayıda ve değişik kişiler adına düzenlenmiş ilaç kullanım raporları, reçeteler, kaşeler ve ilaç kupürleri ele geçirildi.

Olayla ilgili eczanenin işletmecisi Murat Ş, eczacı Armağan T, doktor Ali Ç. ve doktor Murat İ, bir ilaç firmasının temsilcisi Volkan O. ile eczacı kalfaları Yusuf D, Gazi D, Olcay Ş, Keziban K. ve Esra G. adlı kişiler gözaltına alındı.

Söz konusu kişilerin teşekkül oluşturmak suretiyle sahte ve usulsüz olarak ilaç kullanım raporları ve reçeteler düzenleyerek usulsüz reçeteleri devlete fatura ettikleri ve Sosyal Güvenlik Kurumunu dolandırdıkları tespit edildi.

Emniyet yetkilileri, adlarına ilaç kullanım raporu ve reçete düzenlenen 15 vatandaşın ifadesinin alındığını, bu kişilerin ''söz konusu rapor ve reçetelerden bilgileri olmadığını ve herhangi bir şekilde ilaç almadıklarını'' söylediklerini bildirdiler.

Yetkililer, eczane ile ilgili geriye dönük çok sayıda rapor ve reçetenin incelendiğini, bilgisayar üzerindeki kayıtların da araştırıldığını kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber