Kılıçdaroğlu'nun Ergenekon mesajı: Özel yetkili mahkemleri kaldıracağım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2010 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin 33. Olağan Kurultayı'nda İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı'na seçildi. Kılıçdaroğlu, geçerli 1189 oyun tamamını alarak CHP'nin 7. Genel Başkanı oldu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında iktidar vaatlerini sıraladı. Bir yandan hukuk devleti taahhüt eden Kılıçdaroğlu, bir yandan da Türkiye'de çetelerle ve organize suç örgütleriyle mücadelede önemli rol oynayan özel yetkili mahkemeleri kaldıracağını vadetti.

KOMPLONUN FAİLİNİ BULUN

Kılıçdaroğlu konuşmasına, "Geliyoruz. İktidara geliyoruz. Yoksul, işçi, emekli halkın hakkını korumak için geliyoruz. Mustafa Kemal'den İnönü'ye, Ecevit'ten Deniz Baykal'a kadar bize bırakılan görkemli tarihin sahibi olacağız ve o görkemli tarihi çağdaş uygarlığa taşıyacağız" diye başladı.

Baykal'a karşı yapılan komplonun sahiplerinin ortaya çıkarılmasını isteyerek, "O komplonun faillerini bulmak bizim boynumuzun borcu. İktidar o komplonun parçası değilse failleri ortaya çıkarmalı. Yoksa iktidarımızda komployu yapanların üzerine gideceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, görüntü iddiaları nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın "CHP içindeki Brütüsler'e baksın" sözlerine ise, "Sayın Başbakan ülkeyi yönetmekte zorlandı herhalde CHP'nin iç işleri ile uğraşmaya başladı. Benim bildiğim hiçbir Kasımpaşalı CHP'nin iç işleri ile uğraşmaz. Kasımpaşalı dedikodu ile uğraşmaz, bel altı vurmaz" tepkisi gösterdi.

İSİM VERMEDİ AMA...

Başbakan Erdoğan'ın "Baykal, kaset için avukatlığını yaptığı örgüte baksın" sözlerinden bir gün sonra Kılıçdaroğlu'nun kurultaydaki mesajları dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, darbe girişimlerinin yanı sıra Ergenekon gibi örgütleri yargılayan "Özel yetkili mahkemeleri kaldıracağını" vaadetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber