AK Partili Bozdağ: Anayasayı ayıplardan temizliyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2010 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Anayasayı, hukuk devletine yakışmayan ayıplardan temizlediklerini söyledi.

Bozdağ, Hatay'ın İskenderun ilçesinde AK Parti ilçe Teşkilatınca Sakarya Mahallesi Spor Salonu'nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "3. Gençlik Şöleni"ndeki konuşmasında, hizmetlerinde "sağ-sol, din, dil ve ırk ayrımı yapmadıklarını ve yapmayacaklarını" belirtti.

Türkiye'nin birbirine hayat veren anlayışlara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti: "Sağ-sol kavgalarıyla kaybeden hep biz olduk. Slogan atanlardan, eline sopa alanlardan uzak duracağız. Herkes Allah'ın kuludur. Doğuştan imtiyazlı olduğunu söyleyene, bölge veya ırk milliyetçiliği yapanlara yanımızda yer yok.

Bölgesine, dinine bakmadan insana hizmette yarışacağız, kardeşlik diyenlerin, okuyanların, eli kalem tutanların yanındayız, biz 72 milyonu kucaklıyoruz." Anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Bozdağ, şöyle konuştu: "Bu Anayasa darbe Anayasasıdır, hiç kimseye güvenmiyor. Vatandaşa, 'haksızlığa uğradım' demeyi bile yasaklıyor. Herkes potansiyel tehlike. Bu kadar tedbir ve teyakkuz içinde olan bir Anayasa birliğin sembolü olamaz, olamadı.

Ülkeyi güçlü kılamaz, kılamadı. Milletine, cumhurbaşkanına, hükümetine, meclisine, yargısına, 72 milyon insanına güvenen bir Anayasa yapmamız lazım. Biz Anayasayı hukuk devletine yakışmayan ayıplardan temizliyoruz. İnsan haklarını daha güvenceli hale getiriyoruz, hak arama yollarını çoğaltıyoruz." AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da dünya ülkeleri krizle boğuşurken Türkiye'nin büyüdüğünü belirterek, hükümetleri döneminde ulaşılan başarıların 2001 yılında hayal dahi edilemeyeceğini söyledi.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Şahin de AK Parti'nin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere önem verdiğini, gençleri ülkenin geleceği olarak gördüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından parti teşkilatınca 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen masa tenisi turnuvasında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Etkinlik, sema gösterisi ve Ayna grubunun konseriyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber