İtfaiyecilerin 'olimpiyat' yarışı nefes kesti - Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2010 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balkan İtfaiye Olimpiyatları'na hazırlanan İstanbul itfaiyecileri, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek takıma en hızlı, en çevik ve en isabetli itfaiyecileri seçmek için kıyasıya yarıştı. İstanbul'un çeşitli semtlerinden yüzlerce itfaiyecinin takımlar halinde katıldığı turnuvanın ilk gününde itfaiyeciler, 'motopomp' denen cihazlarıyla hedefe en kısa sürede en isabetli su püskürtme mücadelesini verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen müsabakalarda Balkan İtfaiye Olimpiyatları'na katılacak takıma İstanbul ilinden katılacak itfaiye erlerinin seçmeleri yapıldı. Cebeci Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen müsabakalara 29 ilçeden 290 itfaiye eri katıldı. İki gün sürecek müsabakaların ilk gününde itfaiyeciler motopomp denen tazyikli su püskürtme cihazlarıyla 105 metre ileride bulunan hedefe suyu en kısa zamanda ulaştırmanın mücadelesini verdi. Tüm takımların iddialı olduğu yarışmanın favorisi ise geçen senenin şampiyonu Gaziosmanpaşa İtfaiye Takımıydı. Yarışma öncesi itfaiye ekipleri sıkı bir şekilde teçhizatlarını kontrol etti ve mekanik aksamları yağladı.

Üçlü gruplar halinde yarışan itfaiyeciler 100 metrelik koşuyu en kısa zamanda koştuktan sonra tazyikli suyu hedefe tutturmanın yoğun gayreti içine girdi. Bazı ekipleri bu konuda başarılı olurken, bazıları da cihazlarının azizliğine uğradı.

Geçen senenin şampiyonu Gaziosmanpaşa İtfaiye ekibi de motopomp yarışlarında umduğunu bulamadı. Çok hızlı bir şekilde koşu parkurunu bitiren Gaziosmanpaşa takımı aynı başarıyı hedefi tutturmada gösteremeyince sıralamada geriye düştü.

Yarın yapılacak 100 metre engelli yarışları ise her takımdan 4 itfaiyeci yarışacak en iyi 3 yarışmacının zamanlarının toplamı dereceye yansıyacak. Yarışmacılar çıkış çizgisinden hareketle 10 metre ilerideki 2 metre yükseklikten atlayarak 5 metre ileride bulunan 2 hortumu alıp birbirine bağladıktan sonra bitiş çizgisine 25 metre kala dağıtıcıya bağlayarak bitiş çizgisine en kısa zamanda ulaşmaya çalışacak.

Yarışmalardan sonra en iyi dereceyi elde eden itfaiyeciler, 2011 yapılacak olan Balkan İtfaiye Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek takıma İstanbul İtfaiyesi adına katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber