Toplam öğretmen açığı sayısı belli oldu

Memurlar.net olarak uzun bir süredir MEB'den toplam öğretmen açığını şeffaf bir şekilde açıklamasını istemekteydik. Bakanlık uzun bir aradan sonra, ilk kez hem kurum bazında hem de branş bazında açık kontenjanları tek tek açıkladı. Bakanlığın açıkladığı verilere göre birinci bölgede 85 bin, ikinci bölgede 41 bin ve üçünci bölgede 14 bin açık bulunmaktadır. Bu sayıya, 70 bin sözleşmeli öğretmeni de eklersek, sayı 210 bin civarında olmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mayıs 2010 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İllere ait kontenjanları açıkladı.

Bu listeler şu anda okullarımızda açık bulunan Norm Kadrolarının sayısını gösteriyor. Analiz yapacak olursak;

Bölgelere göre açık kadroları görebiliriz.

1.BÖLGE 85818
2.BÖLGE 41237
3.BÖLGE 14238
  141293

Evet tam 141 bin kadro açığımız var. Bunlara 70 bin Sözleşmeli Öğretmeni de eklersek, sayı 210 bin civarında olur.

Yıllardır öğretmen açığını açıklayın, norm kadroya göre kaç açık var duyurun diye bir çok yazıyı kaleme aldığımız halde en küçük adım atmayan her defasında gizleyen MEB ilk kez listeleri yayımlamıştır.

Evet öğretmen açığı 210 bin. Biliyorsunuz ki daha önce bakan ÇUBUKÇU açığın 70 bin civarında olduğunu söylemişti. Bu rakam o anda acil ihtiyaç olan yani özellikle ücretli öğretmenlerle doldurulan rakam idi. Her öğretmene 21 saat yerine 30 saat ders verildiğinde oluşan rakamdı.

Şimdi ise norm kadro esaslarına göre açık olan kadroları görüyoruz. Hem de kurumlar bazında. Bu rakamları teyit etmek mümkün Örneğin Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Lisesinde sadece Rehber Öğretmen normu açık görülmektedir. Yani listelerde sadece bu alanda adı görülmektedir. Çünkü norm kadro esaslarına göre tek açık norm bu alandadır.

MEB'de fes düştü kel göründü.Artık kimse kimseyi kandırmayacak. Kaldı ki bu açık şu anki fiziki şartlara göre oluşan açıktır. Tüm okullar tekli eğitime geçse ve sınıf mevcutları 30 ların altına inse bu rakamı siz düşünün.

Bu konu ve rakamlarla ilgili yeni değerlendirmeleri zaman içerisinde yapacağız? Şimdilik bu kadar?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber