OMÜ Rektöründen, 41 imzalı meclis araştırma önergesine ilişkin açıklama

Haber Giriş : 23 Şubat 2005 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, OMÜ Tıp Fakültesi Samsun Merkez Polikliniği'nin açılışında, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir önderliğinde 41 milletvekilinin imzasıyla TBMM'ye OMÜ hakkında soruşturma önergesi verilmesiyle ilgili girişimi, üniversitenin geldiği noktayı anlatarak eleştirdi.

Borsa Sitesi karşısında ve toplam 3 bin 500 metrekarelik alanı bulunan OMÜ Tıp Fakültesi Samsun Merkez Polikliniği'nin hizmete girişi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay, bu polikliniğin merkeze 17 kilometre uzaklıktaki Kurupelit Kampüsü içinde bulunan Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gelemeyecek durumdaki hastalar için açıldığını, ikincisinin de önümüzdeki günlerde açılışının yapılacağını söyledi.

Vali Vekili Mustafa İngenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Ay, Başsavcı Ahmet Gökçınar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Köprülü, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Tanyeri, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Pınar, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Şenel, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tayyar Cantürk ve çok sayıda mülki, adli ve askeri erkan ile vatandaşın katıldığı açılış töreninde Rektör Bernay, üniversiteyle ilgili kamuoyuna yansıyan bilgilere cevap verdi.

Üniversitelerin, ulusal çıkar ve evrensel insanlık değerleri ışığında ülkeyi omuzlarında taşıyacak nesiller yetiştirdiğini açıklayan Rektör Bernay, "Üniversiteler hizmet sektörüne de katkı verir. Bizim üniversitemiz de bölgemiz ve Türkiyemiz için değer üretmek yolunda çalışıyor. Biz ülkemiz için çalışıyorken kamuoyuna bazı bilgiler yansıyor. Bunlara üniversitemizin geldiği noktayı anlatmak açısından cevap vermek istiyorum. Son 4 yıl içinde üniversitemiz 15 fakülteden 20 fakülteye, 15 yüksekokuldan 20 yüksekokula, 8 araştırma ve uygulama merkezinden 12 araştırma ve uygulama merkezine, 24 bin öğrenciden 29 bin öğrenciye çıktı. Yine 4 yıl içinde bilgisayar sayımız 708'den 2 bin 718'e, araştırma projelerine ayrılan kaynak 1 milyar liradan 5 trilyon liraya çıkarıldı. Araştırma projelerine aktarılan kaynak üniversitemizin ürettiği hizmetlerden kazandığı kaynaklardır. Bunun neticesinde uluslararası indekse giren yayın sayımız 1999'da 133 iken 2004'de bu rakam yılda 290'a ulaştı. Üniversitemiz 16. sıradaki yayın düzeyinden 9. sıraya yükseldi." dedi.

1999 yılında 7 bin olan ameliyat sayımız 12 bine yükseldi. Poliklinik sayısı 150 binden 185 bine yükselmiştir. Şimdi de 3 bin 500 metrekarelik bu polikliniği hizmete açtık. İkincisini de çok yakında açacağız. Bizim üniversitemiz süratli gelişen bir üniversitedir. Bütün çalışanlarımızla ekip ruhu içinde bölgemiz ve ülkemizin kalkınması için çaba harcıyoruz" dedi.

Vali Vekili Mustafa İngenç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yaptıkları konuşmalarla Rektör Ferit Bernay'a destek verdi. Başkan Yılmaz, "Bizim üniversitemiz gibi Türkiye'de en fazla 10 üniversite var. OMÜ ile gurur duymalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, poliklinik hizmeti verilecek bina konusunda yardımcı olanlara plaketleri verildikten sonra açılış gerçekleştirildi.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber