Taşeron personeline kadro mümkün değil!

657 sayılı Kanunun 36. maddesinin Sınıflar bölümünde, "Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı" ile "Yardımcı Hizmetler Sınıfı"na dahil personel tarafından yerine getirilmesi gereken hizmetlerin üçüncü şahıslara ihale yoluyla gördürülmesinin mümkün olduğu hüküm altına alınmıştır. Bu hüküm çerçevesinde bir çok kamu kurumunda, taşeron firmalar aracılığı ile personel istihdamı yapılmaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mayıs 2010 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taşeron firmalarında istihdam edilen personel, İş Kanunu hükümlerine tabi olup, bunlar kamu personeli değildir. Özel sektörde çalışan bir personel ile taşeron firmasında çalışan bir personelin tabi olduğu mevzuat açısından bir fark bulunmamaktadır.

Taşeron firmalarında istihdam edilen personelde, KPSS gibi objektif kriterler kullanılmamaktadır. Buradaki personel, taşeron firma sahibinin isteğine göre belirlenmektedir.

Firma personeli hem özel sektör personeli olduğundan hem de KPSS gibi objektif bir kriter dikkate alınarak istihadam edilmediğinde, burada çalışan personele kamu kadrosu verilmesi, KPSS'ye girip kamuda istihdam edilmeyi bekleyen onbinlerce personele açık bir haksızlık anlamına gelmektedir.

Diğer taraftan, taşeron firma personeli arasında "kadro verileceği" yönünde çok sayıda spekülatif haber dolaşmakta olup, bu haberlerin doğru olma ihtimali bulunmamaktadır. Devlet, şuan 4/B'li çalışan personelien dahi memur kadrosu vermez iken, hiçbir kıstada tabi olmadan alınan personele kadro verilmesi bize göre mümkün değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber