CHP MYK üyelerinin öz geçmişleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2010 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin bugünkü Parti Meclisi toplantısında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) belirlendi. MYK'da 5 hukukçu, 3 sendikacı ve oda başkanı 3 doktor, 3 işadamı, 2 öğretmen, 1 öğretim üyesi, 1 iktisatçı, 1 dış politika uzmanı ve 1 sinema sanatçısı yer alıyor. 20 kişilik MYK'da yalnızca 2 kadın yer alırken kadın MYK üyelerinden biri Genel Başkan yardımcısı diğeri de Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

MYK'da Ankaralı üyelerin ağırlığı göze çarpıyor.

Hakkı Suha Okay, Önder Sav ve Gülsün Bilgehan Ankaralı MYK üyeleri arasında yer alıyor. Bitlis doğumlu olan Tekin Bingöl de Ankara milletvekiliği görevini yürütüyor. Süheyl Batum ve Berhan Şimşek MYK'nın İstanbullu üyeleri arasında yer alıyor. Faik Öztrak Tekirdağ, Turgut Dibek Kırklareli, İzzet Çetin Kocaeli, Abdullah Özer de Bursa'dan MYK'ya girenler arasında bulunuyor. MYK üyelerinden Haluk Koç Samsunlu, Ali Koçal Zonguldaklı, Gökhan Günaydın da Amasyalı. MYK üyesi Gaye Erbatur Adana milletvekilliği, Mevlüt Coşkuner de Isparta Milletvekilliği görevini yürütürken Mardin doğumlu Abdülrezzak Erten de İzmir Milletvekili olarak görev yapıyor. Manisa Milletvekili Şahin Mengü de MYK'ya girenler arasında yer alırken Hüseyin Karakoç Batman, Mahmut Duyan da Mardin'den MYK'ya girenler arasında buluyor. Almanya doğumlu olan Umut Oran'ın ise annesi Diyarbakır, babası Manisalı.

İşte CHP'nin yeni MYK üyelerinin özgeçmişleri:

-GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NEVİN GAYE ERBATUR-

Öğretim Üyesi ve Kimya Mühendisi olan Gaye Erbatur, Hacettepe Üniversitesi Kimya Fakültesi'nden mezun oldu ve doktorasını burada tamamladı. Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin kurucusu olan Erbatur, 1984'te doçent, 1989'da profesör oldu. Çukurova Üniversitesi'nden Kimya Bölüm Başkanlığı yaptı. Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Kurucu Müdürü oldu. İngiltere ve ABD'de araştırmalar yapan Erbatur, çeşitli başarı ödülleri aldı. 2002'de CHP Adana Milletvekili seçilen Erbatur, AGİT-PA Üyeliği ve PAB Türk Grubu Başkan Yardımcılığı, İngiltere-Türkiye Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu, 2007'de Türkiye-AB Karma Parlamentolararası Komitesi Üyesi oldu.

-GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HALUK KOÇ-

Doktor ve Öğretim Üyesi olan Haluk Koç, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezuniyetinin ardından İç Hastalıkları Uzmanlığını ve Hematoloji Yan Dal Uzmanlığını Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Hematoloji Bilim Dalı'nda tamamladı. 1990'da doçent, 1996'da profesör oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreterliği ve Kemik İliği Transplantasyonu Alt Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü. Avrupa Kan ve Kemik İliği Transplantasyonu Kongre Başkanlığı yaptı. 2002'de CHP'den Samsun Milletvekilliğine seçilen Koç, 2008'deki CHP Kurultayında Baykal'a karşı Genel Başkanlık mücadelesi yürütmüş ancak kaybetmişti.

-GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAKKI SUHA OKAY-

Avukat olan Hakkı Suha Okay, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmasının ardından serbest avukat olarak çalıştı. Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Daha sonra Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Barosu Başkanı olan Okay, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde de öğretim görevlisi olarak ders verdi. Okay, kurultaydan önce CHP Grup Başkanvekilliği görevini yürütüyordu.

-GENEL BAŞKAN YARDIMCISI UMUT ORAN-

İşadamı olan Umut Oran, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. İş hayatına Koç Holding'in tekstil şirketi Bozkurt Mensucat'ta başlayan Oran, 5 yıl sonra sıfırdan kendi şirketi Domino Tekstil'i Bolu'da kurdu. 2002'de Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı seçildi. Aynı yıl Dünya Hazır Giyim Federasyonu, 2006'da da Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanlığı görevlerine getirildi. Anadolu'da Yatırımı ve İstihdamı Teşvik Projesi, UFUK 2010 Projesi gibi çalışmalar yürüttü.

Oran da daha önce Baykal'a karşı Genel Başkanlık mücadelesi yürütmüş ancak kaybetmişti.

-GENEL SEKRETER ÖNDER SAV-

Avukat olan Önder Sav, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalışan Sav, Ankara Barosu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1974'te Bülent Ecevit hükümetinde Çalışma Bakanı olarak görev yapan Sav, 1999'dan bu yana CHP Genel Sekreterliği görevini yürütüyor.

-GENEL SAYMAN FAİK ÖZTRAK-

İktisatçı olan Faik Öztrak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Birmingham Üniversitesi'nde kalkınma finansmanı üzerine yüksek lisansını tamamlayan Öztrak, Devlet Planlama Teşkilatı'nda Uzman, Yıllık Programlar ve Finansman Dairesi Başkanı, İktisadi Planlama Başkan Vekili, İktisadi Planlama Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcılığı ve Hazine Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Öztrak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde konuk öğretim üyesi olarak ders verdi. 2007 seçimlerinde Tekirdağ'dan CHP milletvekili seçilen ve Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi olan Öztrak, Baykal döneminde de MYK üyeliği görevini yürütüyordu.

-GENEL SEKRETER YARDIMCISI GÜLSÜN BİLGEHAN-

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün torunu olan Gülsün Bilgehan, dış politika uzmanı. Bilgehan, Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi öğretim üyeliği, İnönü Vakfı başkan yardımcılığı, 2002-2007 yılları arası CHP Ankara milletvekilliği ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Asamblesi Türk Delegasyonu üyeliği yaptı.

-GENEL SEKRETER YARDIMCISI TEKİN BİNGÖL-

Doktor olan Tekin Bingöl, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmasının ardından Bitlis Köy Hizmetleri'nde kurum hekimliği ve serbest hekimlik yaptı. Özel sektörde şirket yöneticiliği görevi üstlendi. Bingöl, 2007 seçimlerinde CHP'den Ankara Milletvekili seçilmişti.

-GENEL SEKRETER YARDIMCISI ABDÜLREZZAK ERTEN-

Müteahhit olan Abdurrezzak Erten, Mardin'de doğdu. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu'nu bitirdi. İnşaat Müteahhitliği yapan Erten, 2002'de CHP İzmir Milletvekilliğine seçildi.

-GENEL SEKRETER YARDIMCISI GÖKHAN GÜNAYDIN-

Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı olan Gökhan Günaydın, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni de bitiren Günaydın, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde Kamu Yönetimi Lisansüstü Uzmanlık Programını tamamladı. 1997 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden de mezun olan Günaydın, önceki dönemde de CHP PM üyeliğini yürütüyordu.

-SÜHEYL BATUM-

Anayasa Hukukçusu olan Süheyl Batum, 1985 yılında " Siyasal Katılma Aracı Olarak Referandum" konulu tezi ile doktor, 1990 yılında "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türk Anayasal Sistemine Etkileri" başlıklı teziyle 1996 yılında "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye" isimli teziyle Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Profesör unvanını aldı.

Galatasaray Üniversitesi'nde Genel Sekreterlik, İletişim Fakültesi Dekanlığı görevlerinin ardından 2000-2003 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü. 2003 yılından 2007 yılına kadar Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü yaptı.

-MEVLÜT COŞKUNER

Öğretmen olan Mevlüt Coşkuner, Konya İvriz İlköğretmen Okulu'nu bitirmesinin ardından çeşitli bölgelerde öğretmenlik yaptı ve öğretmenlikten emekli oldu. Son iki dönemde CHP'den Isparta Milletvekili seçildi.

-İZZET ÇETİN-

Sendikacı olan İzzet Çetin, DİSK Aster-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Harb-İş Sendikası Gölcük Şube Başkanlığı ve Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanlığı görevlerini yürüttü. Türk-İş Başkanlar Kurulu Üyeliği de yapan Çetin, 2002-2007 yılları arasında CHP Kocaeli Milletvekili olmuştu.

-TURGUT DİBEK-

Avukat olan Turgut Dibek, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Kırklareli'de serbest avukat olarak çalışan Dibek, 2007 seçimlerinde CHP'den Kırklareli Milletvekili seçildi.

-MAHMUT DUYAN-

Doktor olan Mahmut Duyan, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nden mezun olmasının ardından Yozgat Çekerek Sağlık Ocağı'nda çalıştı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı'nda yaptığı ihtisasın ardından Mardin Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yürüttü. Duyan, CHP'den Mardin Milletvekilliği yapmış, TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği görevini yürütmüştü.

-HÜSEYİN KARAKOÇ-

Sendikacı olan Hüseyin Karakoç, Türk-İş Genel Sekreterliği görevini yürütmüştü. Karakoç, önceki dönem CHP PM'de de yer alıyordu.

-ALİ KOÇAL-

Öğretmen olan Ali Koçal, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Yüksek Okulu'ndan mezun olmasının ardından çeşitli yerlerde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Öğretmen sendika ve derneklerinde kurucu ve yönetici olarak görev alan Koçal, özel öğretim kurumlarında öğretmenlik, yöneticilik ve kuruculuk görevlerinde bulundu. Özel Dershaneler Birliği (Öz-De-Bir) Zonguldak Temsilciliği de yapan Koçal, 2007'de Zonguldak'tan CHP milletvekili seçildi.

-ŞAHİN MENGÜ-

Avukat olan Şahin Mengü, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukatlık yapan Mengü, 1980 darbesi sonrası Bülent Ecevit'in avukatlığını üstlendi. Aynı dönemde Bülent Ecevit'in çıkarttığı Arayış Dergisi'nin imtiyaz sahipliği görevini de yerine getiren Mengü, 1980 yılından bu yana SODEP, SHP ve CHP'nin sürekli olarak avukatlığını üstlenmesinin yanı sıra Deniz Baykal da dahil olmak üzere tüm Genel Başkanların avukatlığını yaptı. Mengü, 2007 seçimlerinde CHP Manisa Milletvekili seçilmişti.

-ABDULLAH ÖZER -

Sanayici olan Abdullah Özer, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Serbest ticaret ve inşaat işleriyle uğraşan Özer, 2007'de CHP'den Bursa Milletvekili seçilmişti.

-BERHAN ŞİMŞEK-

Sinema sanatçısı olan Berhan Şimşek, Vefa Akşam Lisesi'ni bitirdi. 25 yıldır sinema oyunculuğu yapan Şimşek, Hoşçakal Yarın, Uzlaşma, İpekçe, Işıklar Sönmesin gibi filmlerde rol aldı. Şimşek, Magazin Gazetecileri Derneği'nden "En İyi oyuncu", Ankara Film Festivali'nde de "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini aldı. 2002-2007 yılları arasında CHP İstanbul Milletvekilliği yapan Şimşek, daha önce 5 dönem CHP PM üyeliği görevini yürüttü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber