Taner Yıldız: Diyarbakır'da petrol bulunmasını abartmayalım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2010 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakır'da petrol bulunmasına ilişkin haberleri değerlendirerek, ?Ben bu tür haberleri abartılı buluyorum, vatandaşları fazla umutlandırmamak lazım? dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Brezilya ziyaretine eşlik eden Yıldız, basın mensuplarının soruların yanıtladı.

Bakan Yıldız, Diyarbakır'da petrol bulunmasına ilişkin soruya, ?Ben bu tür haberleri abartılı buluyorum, vatandaşları fazla umutlandırmamak lazım. Diyarbakır'da bulunan petrol günlük bin varil. Genel petrol üretimimiz ise günlük 45 bin varil. Toplamda günlük 600 bin varil petrole ihtiyacımız var. Bu açıdan Diyarbakır'da bulunan petrol çok büyük bir oranda değil. Bu haberlerle Türkiye petrol meselesini halletti gibi bir intiba oluşuyor, bu doğru değil? yanıtını verdi.

KARADENİZ'DE PETROL ARAMA ÇALIŞMALARI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Brezilya Petrol şirketi Petrobrass'ın Karadeniz'de petrol aradığını anımsatarak, toplamda 4-5 şirketle Batı ve Doğu Karadeniz'de petrol aramaya devam edileceğini bildirdi.

Petrobrass ve Exonmobil ile anlaşmanın bulunduğunu, ABD şirketi Chevron'dan da teklif aldıklarını ve bunu da değerlendireceklerini belirten Bakan Yıldız, bu şirketin Zonguldak açıklarında iki kuyuda arama yapacağını söyledi. Yıldız, bu konunun 9 Haziran'a dek netleşeceğini ifade etti.

Yıldız, Karadeniz'de petrol çıkmasa da Türkiye'nin bir zararının olmayacağını vurgulayarak, petrol çıkması durumunda da masrafların paylaşılacağın ve karın da yarı yarıya bölüşüleceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber