Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği Sertifika Programı mezunları çözüm bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mayıs 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'de Bu Sese Kulak Verecek Yok mu?

MEB BRİ YANDAN Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni bulamıyor diğer yandan bu konu ile ilgili Gazi Üniversitesi ile protokol imzalıyor. Protokol gereği gerekli şartları taşıyan öğretmenler başvuruyor para ve zaman harcıyorlar sertifika programını bitiriyorlar ama MEB öğretmen olarak almıyor. Herkes başvuramıyor bu programa. İşte şartlar:

B) BAŞVURUDA ARANAN ŞARTLAR

* Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği Sertifika Programına başvuracak adayların, tüm üniversitelerin;

Görme ve İşitme Engelliler Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalları lisans mezunları için KPSS 10 puan türünden 50 ve üzeride puan almış olması,

Sınıf Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okulöncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü (pedagojik formasyon belgesi bulunan), Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü (pedagojik formasyon belgesi bulunan) lisans mezunları için ise KPSS 10 puan türünden 65 ve üzerinde puan almış olması gerekmektedir.

Buna rağmen MEB her zaman olduğu gibi mağdur etmeye devam ediyor. İşte bu konuda bize gelen bir mail? (bunlardan onlarca geldi)

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Sayın BALMUK;

Gazi üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 31.10.2008 tarihinde imzalanan protokol (Ek-1) çerçevesinde, Gazi Üniversitesi'nde, Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği Sertifika Programı açılmıştır.

Ben de gerekli şartları taşıdığım için bu programa katıldım ve başarıyla tamamladım.

Ne var ki, bize yapılan duyuruda ve imzalanan protokolün içeriğinde, programı başarıyla tamamlayanların, MEB'e bağlı resmi eğitim kurumlarına atamalarının yapılacağı belirtilmişti.

Programın 18 Şubat 2010'da bitmiş olmasına rağmen, atama durumuyla ilgili hiçbir açıklama ve faaliyet olmamasına anlam veremiyoruz.

Ben ve benimle aynı durumda olan onlarca arkadaşım, atamayla ilgili hiçbir bilgi verilmemesinden dolayı mağdur edildik.

Ayrıca bizlere binlerce liraya (sadece sertifika bedeli 3300 TL + barınma ve diğer harcamalar) mal olan bu sertifika programının açılmasının hemen ardından aynı sertifika 40 günde verilmeye başlandı. Gerçek anlamda mağdur olduk..

Çünkü biz yaklaşık bir yılımızı verdik, diğer tarafta aynı belge 40 günlük kısa bir sürede ve ücretsiz verildi..

Dikkate alınacağımızı ümit ediyoruz, teşekkürler, iyi çalışmalar..

Talim Ve Terbiye Kurulunun 80 Nolu Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar İle Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları Ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esaslarında

Konu ile ilgili hüküm şöyledir.

Geçici Madde 7 - Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni ihtiyacının Karar eki çizelgedeki yükseköğretim programları mezunlarından, taban puanı aranmadan başvuruda bulunanların tamamının puan üstünlüğü esasına göre atanmasıyla karşılanamaması durumunda, Bakanlığımız ile ilgili Üniversite arasında 31/10/2008 tarihinde imzalanan ?Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği Sertifika Programı İş Birliği Protokolü? kapsamında 1500 kişi kontenjanlı 540 saat süreli sertifika programını başarı ile tamamlayan,

Üniversitelerin;

a) Görme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği, İşitme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Ana Okulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği bölümleri,

b) Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programını başarı ile tamamlayan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü,

c) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü/Anabilim Dalı mezunlarının puan üstünlüğü esas alınarak Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliğine ataması yapılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber