Lise öğrencisi 19 yaşındaki Furkan'ın başında 4 kurşun! - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2010 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazze'ye yardım götüren gemideki yolculara yönelik yaptığı saldırıda öldürülenler arasında lise son sınıf öğrencisi Furkan'ın 4'ü kafasına 5 kurşun isabet etmiş. Dün görgü tanığı Kuveytli, İsrail askerlerimim korkunç katliamını anlatmıştı.

İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemideki yolculara yönelik yaptığı saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında Kayserili Furkan Doğan da bulunuyor. Lise son sınıf öğrencisi olan Furkan, üniversite sınavlarına hazırlanıyordu. Aynı zamanda doğum yeri Amerika olduğu için Amerika vatandaşı olan Furkan Doğan, gitmeden önce annesi, babası, kardeşleri, dedesi ve okul arkadaşlarından helallik istemiş.

KAFASINDA 4 KURŞUN İZİ VAR

İHH İnsani Yardım Vakfı Kayseri Yetkilisi Ömer Yağmur, gazetecilere yaptığı açıklamada, ölenler arasında bulunan 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın, Kayseri Hisarcıklıoğlu Lisesi son sınıf öğrencisi olduğunu belirtti. Amerikan pasaportu sahibi olan Doğan'ın, Türk vatandaşı olduğunu aktaran Yağmur, Doğan'ın kafasında 5 kurşun tespit edildiğini, kurşunlardan 4'ünün başına, 1'inin de göğsüne isabet ettiğini söyledi.

YARALIYKEN KAFASINDAN VURULDU İDDİASI

Öte yandan dün İsrail'in sınır dışı ettiği eylemcilerden Kuveytli Ali Buhamd, korkunç bir iddia ortaya atmış ve ''Yaralı bir Türk'ü başına ateş açıp öldüren bir İsrail askeri gördüm'' demişti. Kafasına 4, göğsüne ise bir kurşun isabet ettiği belirlenen Furkan'ın Kuveytli görgü tanığının anlattığı Türk olduğu belirtiliyor. Adli Tıp'ın raporu da, Kuveytli görgü tanığının anlattıklarını teyit eder nitelikte.

EVİNDE YAS VAR

İsrail askerlerinin silahlı saldırıları sonucu hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın Kayseri'deki evinde yas var. Furkan'ın ailesi ile birlikte yaşadığı Bahar caddesi üzerine dev Türk ve Filistin bayrakları asıldı. Evin bulunduğu Şişi Apartmanı ise yine bayraklarla ve Furkan Doğan'ın gemide iken çektirdiği fotoğraflarla donatıldı. Doğan ailesinin fertleri olayları televizyondan takip ederken öğretim üyesi olan baba Ahmet Doğan ise İstanbul'a gitti. Evde bulunan anne ise basın mensupları ile görüşmek istemezken ağabey Mustafa Doğan, kardeşlerinin şehit olduğunu söyledi. Filistin için gönüllü yardım amacıyla yola çıkan Furkan'ın gazi olarak dönmesini beklediklerini aktaran Mustafa Doğan, ?Kardeşim çok temiz ve güler yüzlü birisiydi. Kendisiyle en son Antalya'da gemiye binerken telefonla görüştük. Buradan giderken de vedalaşmıştık. Kendisinin bu şekilde geri döneceğini beklemiyorduk. Ama şehit olduğu haberini aldığımızda üzülmedik. Çünkü kardeşimiz Peygamberlerden sonra en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine ulaştı. Hepimiz onun için duacıyız? dedi. Mustafa Doğan, kardeşinin yardımsever olduğunu ifade ederek, sürekli Filistin ve Gazze'de yaşayan insanların sıkıntılarıyla da dertlendiğini belirtti. Ağabey, kardeşinin gemidekilerle yaptığı son görüşmeyi de hatırlatarak, ?Gemide yolculuk yaparken herkesin geri dönebilir miyiz gibi söylemleri olmuş. ?Bu sırada kardeşim biz buraya insanlar için yardım getirdik. Geri dönmeyi mi düşünüyorsunuz' söylemleri olmuş. Demek ki kendisinin de içine şehit olacağı doğmuş? dedi.

NAMAZ SONRASI UĞURLADIM

Torunu Furkan Doğan'ın yardımsever olduğunu ve herkese yardım eden bir kişiliği olduğunu aktaran dede Mustafa Doğan, sabah namazı sonrasında uğurladığı torunun şehit haberiyle üzüldüklerini belirtti. Dede, torunun, babasının Amerika'da görev yaparken orada doğduğunu hatırlatarak, ?Oğlum 4 yıl orada kalmıştı. Mustafa orada doğdu. Kendisi de aynı zamanda Amerika vatandaşı ve Amerika pasaportu vardı. Bu şekilde gitti. Burada sınavlara hazırlanıyordu ve Ankara'da yabancı dil eğitimine önem verdiği için sınava girmişti. Hedefinde yurt dışında eğitim almak vardı? dedi. Kişilik olarak güler yüzlü ve insanları üzmeyen bir yapısı olduğunu anlatan Mustafa Doğan, ?Kimseyi üzmezdi. Kimseye zarar gelmesini istemezdi. Kendisi şehit oldu ve ona dua edeceğiz? diye konuştu.

HAYALLERİ ÇOK YÜKSEKTİ

Rifat Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi son sınıf öğrencisi olan Furkan Doğan'ın sınıf arkadaşı Mustafa Kıranatlı, arkadaşının ölüm haberiyle yıkıldıklarını belirtti. Mustafa Kıranatlı, arkadaşının güler yüzlü ve yardım etmeyi seven birisi olduğunu hatırlatarak, ?Üniversite sınavlarına giriyorduk. Hayalleri çok yüksekti. Yabancı dil eğitimine çok önem veriyordu. Kendisiyle arkadaşlar olarak belirli zamanlarda birlikte sabah namazı kılardık ve sabah kahvaltısını birlikte yapardık. Gitmeden önce son görüştüğümüzde ise bizden helallik istedi. Belki geri gelemeyeceğini ve ne olup olmayacağının bilemediğini söyleyerek, bize ?hakkınızı helal edin' dedi. Bizde kendisiyle helalleştik. Böyle olacağını hiç düşünmemiştik? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber