Tehlikeli madenler kapatılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2010 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, son 6 ayda insan yaşamını tehdit eden eksikler bulunan 20 madeni kapattı, 9 madenin faaliyetini durdurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, geçen yıl aralık ayında Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde meydana gelen ve 19 işçinin yaşamını yitirmesine neden olan maden kazası, madenlerin denetimi konusunda yeni bir milat oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu kazanın ardından iş sağlığı ve güvenliği yönünden eksiklikleri bulanan maden ocaklarına yönelik tedbirlerini ağırlaştırdı.

Daha önce maden ocaklarında insan sağlığını tehdit eden eksiklikler karşısında idari tedbir, idari para cezası ve diğer yaptırımlar uygulanırken, bakanlık Mustafakemalpaşa'daki kazanın ardından, insan sağlığını tehdit eden eksikliklerle ilgili olarak, faaliyet durdurma ve kapatma yönünde yaptırımlar uygulamaya başladı.

Bakanlığın bu kararıyla birlikte Aralık 2009-Mayıs 2010 döneminde yer alan son 6 ayda 20 maden ocağı kapatıldı. Aynı dönemde 9 maden ocağının da faaliyetleri, eksiklikleri giderilinceye kadar durduruldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının faaliyetlerini durdurduğu ve kapattığı madenlerin illere göre dağılımı şöyle:

-Zonguldak: 6 kapatma

-Denizli: 6 kapatma

-Kastamonu: 3 kapatma

-Karaman: 3 kapatma

-Balıkesir: 1 kapatma

-Bursa: 1 kapatma

-Yozgat: 2 durdurma

-Kütahya: 2 durdurma

-Nevşehir: 1 durdurma

-Çorum: 1 durdurma

-Manisa: 1 durdurma

-Edirne: 1 durdurma

-Tekirdağ: 1 durdurma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber