'Komşu hakkı' baz istasyonu kaldırttı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Haziran 2010 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR - Balçova'da oturan avukat Şener Özterzi, yan apartmanın çatısına kurulan baz istasyonuna karşı açtığı davayı kazanarak, baz istasyonunu mahkeme kararıyla kaldırttı. Avukat Özterzi, baz istasyonunu kendi apartmanlarında olmamasına rağmen, ?komşuluk hakkı'nı kullanarak davayı kazandıklarını belirtti.

Avukat Şener Özterzi, İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği şikâyet dilekçesinde baz istasyonunu kurulma yüksekliğinin uluslararası standartlarda 30-35 metre olduğunu, yan apartmandaki istasyonun ise 15 metre gibi bir yükseklikte kurulduğunu vurguladı. İzmir 9'uncu Asliye Hukuk Hâkimi, GSM operatörlerinin yan apartmanın çatısına kurdukları baz istasyonunu kaldırılmasına karar verdi. GSM operatörlerinin hukukçuları karara itiraz edince konu Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'ne gitti. Daire şikâyetçinin haklı olduğunu belirterek kararı onayladı.

Avukat Özterzi, komşuluk hakkına dayalı olarak açtıkları davada, önce ailesinin, sonra komşularının haklarını ve sağlıklarını korumayı amaçladıklarını belirterek ?Baz istasyonunu kurulduğu binaya değil, tamamen onun etrafında, onu gören binalara manyetik etki yaptığını biliyorduk. Davamızda haklı olduğumuz en yüksek mahkeme tarafından da tescil edildi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber