Dink'in avukatı evinde ölü bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2010 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hrant Dink suikasti davasının müdahil avukatlarından Hakan Karadağ, Cihangir'deki evinde ölü bulundu. Karadağ'ın cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Avukat Karadağ ile sanık Ogün Samast arasında 'tehdit' tartışması yaşanmıştı.

Bir arkadaşı, uzun süre haber alamaması üzerine Hakan Karadağ'ın Cihangir'deki evine geldi. Arkadaşı, eve girince Karadağ'ın cesedini asılı olarak buldu. Olay yerine gelen polisin incelemesinin ardından Karadağ'ın cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırdı.

Bu arada, Avukat Karadağ'ın yakınları Adli Tıp Kurumu'na geldi. Yakınları, uzun süre gözyaşı döktü. Amcası Habip Karadağ, "Dün görüştük, intihar edebilecek gibi bir sorunu yoktu. Bir davası vardı, ona gideceğini söyledi. 'Amcacığım inşallah öğleden sonra görüşürüz' dedi." şeklinde konuştu.

Avukat Hakan Karadağ, Dink suikasti davasında müdahil avukat olarak görev yapmıştı. Avukat Karadağ ile sanık Ogün Samast arasında 'tehdit' tartışması yaşanmıştı. Karadağ, Mahkeme Başkanı Canak'a Ogün Samast'ın başını sallayarak, "Sen bir cezaevine gel" dediğini ve elindeki kağıda birşeyler yazarak cebine koyduğunu söylemişti. Bu beyana itiraz eden Samast da, öyle bir kastının bulunmadağını söyleyip Karadağ'a dönerek, "Bana hakaret etme" demiş ve cebindeki kağıdı Başkan Canak'a uzatmıştı. Canak'ın okuduğu kağıtta Samast'ın Hakan Albayrak'ın ismini yazdığı tespit edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber