Son 2 yaralı da getirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2010 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye'den Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan gemilere İsrail'in düzenlediği saldırıda yaralanan Türk vatandaşlarından son ikisini taşıyan Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak, Etimesgut Havaalanı'na indi.

Saldırıda yaralanan Osman Kurç ile Çelebi Bozan, uçakla Türkiye'ye getirildi.

Yaralılara Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ali Coşkun ve bir anestezi uzmanı eşlik etti.

Yaralıları havaalanında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol karşıladı. Akdağ, uçağın yanına giderek yaralılar ile bir süre ilgilendi.

Kurç ve Bozan'ın ateşli silahla yaralandığı, şuurlarının açık olduğu ve solunum cihazına bağlı olarak getirildikleri öğrenildi.

Son yaralıların da getirilmesiyle İsrail'de, saldırıda yaralanmış olan Türk vatandaşı kalmadı.

BAKAN AKDAĞ: SON GELEN İKİ YARALI, ATEŞLİ SİLAHLA YARALANMIŞ

İsrail'in gerçekleştirdiği gemi baskınında yaralanan son iki kişi de ambulans uçakla Ankara'ya getirildi.

Esenboğa Havaalanı'nda açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'ya getirilen iki yaralı vatandaşın da ateşli silahla yaralandığını söyledi. Akdağ sözlerine şöyle devam etti: "Yaralıların Türkiye'ye getirilmesi gerçekten cok önemli bir operasyondu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın kararlı talimatları, Dışişleri'nin, hükümetin bu konudaki kararlı tavır sergilemeleri İsrail'i mecbur bıraktı. Fedakarlık ve gayretle ulaştıran, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Türkiye ve dünyadaki sivillerin bu olaya sahip çıktığını görüyoruz. Son iki yaralıyı da hastaneye götüreceğiz. Tekrar geçmiş olsun diyorum."

Yaralılara nasıl müdahale yapılacağı sorusu üzerine Bakan Akdağ, "Tıbbi açıdan ne yapılacak, bir şey söyleyemem. Yaralılar hastaneye götürüldükten sonra arkadaşlarımız gerekli müdahaleyi yaparlar. İkisi de ateşli silahla yaralanmış. Yaralılardan birinin durumu diğerine göre daha ağır." cevabını verdi.

YARALILAR, ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE

Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail'in düzenlediği saldırıda yaralanan Türk vatandaşlarından son ikisi de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla İsrail'den Etimesgut Askeri Havaalanına getirilen yaralılar Osman Kılıç, Çelebi Bozan, 112 acil ambulansı ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Hastanenin acil servis girişinde Başhekim Doç. Dr. Metin Doğan ve diğer doktorlar tarafından karşılanan yaralılar, yoğun bakım servisine götürüldü.

Yaralılar hastaneye getirildiği sırada ellerinde Filistin bayraklarıyla hastane bahçesinde bekleyen İHH üyesi bir grup, sloganlar atarak tekbir getirdi.

Burada bir açıklama yapan Tayit Elhaj, ölenler için baş sağlığı, yaralılar için de acil şifa dileğinde bulunarak, Filistin adına Türkiye'den bundan sonra da beklentileri olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, bugün öğle saatlerinde getirilen ve durumunun ağır olduğu bildirilen yaralılardan Uğur Süleyman Söylemez'in ameliyatının sona erdiği öğrenildi.

Doğan, İsrail'den kendilerine Söylemez'in durumunun çok ciddi olduğu bilgisinin geldiğini, ancak hastanın durumunun beklediklerinden daha iyi olduğunu ve ümitli olduklarını söyledi.

(AA) - (CİHAN)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber