E-Kayıt hakkında sıkça sorulan sorular

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2010 00:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1-Görev yeri değişen memurların çocuklarının nakli: Yerleştirilmesi eski görev yerindeki okula çıkan velilerimizin yeni okula nakilleri, Eylül ayı başında yapılacaktır.

2-Kaydı hiçbir okula çıkmayan çocukların durumu: Velilerimiz öncelikle İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek adres kontrolü yapacak, ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek çocuğunun adresinin bir okulla ilişkilendirilmesini sağlayacaktır.

3?2004 doğumlu çocuklardan TC kimlik numarası olan hiçbir öğrenci açıkta kalmayacaktır.

4-Adres değiştiren vatandaşların çocuklarının nakli: Yeni adreslerinin uyumlu olduğu okula Eylül ayı başında yapılacaktır.

5-Boş kontenjanı olan okullara kayıtlar: Eylül ayı başı itibariyle boş kontenjanların doldurulmasına ilişkin MEB açıklama yapacaktır.

6-Özel okullara, Konservatuarlara ve Etüt beslenme okullarına kayıtlar: Bu okullara kayıtlar okul yöneticileri tarafından okullar kapandıktan sonra aday kayıda çocuğun TC numarası yazılarak yapılacaktır.

7-Şehit çocukları ile Özel eğitim Öğrencilerinin nakli: Eylül ayı başı itibariyle nakillere izin verilecektir.

8-Öğretmen çocukları, çalışan anne babalar, kardeşler, ana sınıfını okuduğu okula kayıt yaptırmak isteyenler: Bu kapsamda hiçbir gruba Yönetmelik dışında ayrıcalık tanınmayacaktır. Geçen yılkı uygulama aynen devam edecektir.

9-Kesin kayıt için hangi işlem yapılacaktır: Velilerimiz kesin kayıt için ek herhangi bir belge götürmeyecek Eylül ayı başında okul idaresine başvurarak çocuğunu bu okula göndereceğini beyan edecek. Kayıt için herhangi bir ücret ödenmeyecektir.

10-Bedenen gelişmemiş çocukların kayıtlarının ertelenmesi: 2004 doğumlu çocuklardan yeterince gelişmemiş olanlar velileri istemesi durumunda kayıtları 1 yıl ertelenebilecektir. Bunun için velilerin Eylül ayı başında okula dilekçe vermeleri yeterli olacaktır.

11-Adresi yurt dışı, öğrenci yurdu olanların kayıtları: Bu durumdaki çocukların kayıtları MEB tarafından yapılacaktır. Yerleşim yeri adresi ve hangi okula kayıt edileceği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla resmi yoldan Bakanlığa gönderilecektir.

12-Tüm kayıt ve nakiller adrese göre yapılacaktır. Tüm sınıflarda adres kontrollü nakiller olacaktır.

13-Kayıt edilen öğrencilerin sınıf ve Öğretmenleri ne zaman belli olacak: Okullar 20 Eylül Pazartesi günü, 1. sınıfların uyum programı 13 Eylül de başlayacağı için Öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri ilgili okul yönetimi tarafından Eylül başı itibariyle gerçekleştirilecektir.

14- Kayıtlar Bakanlık tarafından merkezi sistemle (otomatik olarak) yapılmıştır. Velilerin internetten kendileri kayıt yapmayacaktır.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber