Müftülüklerde Hac kayıt yoğunluğu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2010 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek vatandaşlar kesin kayıt yaptırmak için sabahın erken saatlerinde müftülüklere akın etti. 5 yıldır kutsal topraklara gitmeyi bekleyen 56 yaşındaki Hatice Binay, kayıt için saatlerce yağmur altında bekledi. Binay, "Yıllardır kurada çıkmayınca ağlıyordum. Bugün yağmur yağıyor, ama dereye de, göle de düşsem önemli değil." dedi.

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları için kesin kayıtlar başladı. Bu sene ek kontenjanlarla beraber Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin, Bursa'dan ise 5 bin kişi Hac'ca gidecek. Adaylar 18 Haziran'a kadar il müftülüklerinin hac bürolarına başvurarak kayıt yaptırabilecek.

Kayıtların ilk gününde sabahın erken saatlerinde Bursa İl Müftülüğü önünde toplanan yüzlerce vatandaş saatlerce yağmur altında bekledi. Sistemdeki arıza nedeniyle kayıt işlemlerine bir süre ara verildi. Yağmura rağmen kutsal topraklara gitme heyecanının sardığı hacı adaylarının mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Beşinci kez Hac'ca başvuran Hatice Binay, kutsal topraklara gitme şansını yakalayanlardan. 56 yaşındaki Binay, geçtiğimiz yıllarda kuradan ismi çıkmayınca çok ağlamış. Şiddetli yağmura rağmen müftülük önünde bekleyen Binay, "Bu sene çıkmasaydı beşinci yıl doluyordu. Duygularımı ifade etmek mümkün değil. Her sene ağlıyordum, bu sene nasip oldu. Bu sene çıkmasaydı Ramazan Umresi'ne gidecektim. Şimdi yağmur yağıyor dereye de düşsem, göle de düşsem hiç fark etmiyor." şeklinde konuştu.

Dört yıldır kutsal topraklara gitmek için sıra bekleyen 63 yaşındaki Himmet Yılmaz ise sevincini ifade edecek kelime bulamadığını söyledi. Yılmaz, "Allah herkese nasip etmiyor, yıllardır bekliyordum. Çok dua ettik." diye konuştu. Eşi İsmail Acar ile beş yıldır hac sırası bekleyen Saime Acar da kesin kayıt yaptıracağını çok mutlu olduğunu anlattı.

KAYITLAR 18 HAZİRAN'A KADAR SÜRECEK ACELE ETMEYİN

Bursa İl Müftüsü Mahmut Güdüz, hac kesin kayıtlarının 7-18 Haziran tarihleri arasında her ilde ve her bir kategoride Diyanet İşleri Başkanlığı'na yüzde 60, acentelere de yüzde 40 oranını geçmemek üzere yapılacağını belirtti. Hacı adaylarının heyecanlarını anladıklarını, ancak müftülükler önünde yağmur altında toplanmanın da kendilerini üzdüğünü kaydeden Müftü Gündüz, şunları söyledi: "Kesin kayıt sırası gelen hacı adayları, müracaat ettikleri ilin il müftülüğü hac bürosuna başvurarak, kayıt yaptırmak istediği organizasyonla ilgili kayıt belgesini alacak. Dağıtılan kontenjanların belirtilen kayıt süresi içinde dolmaması halinde bu kontenjanlar, kategorilerine göre kura sırası gözetilerek 24 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında doldurulacak. Yağmurlu havaya rağmen yüzlerce hacı adayı müftülük önünde toplandı. O yaştaki insanların kuyrukta beklemesi hoşuma gitmiyor. 18 Haziran'a kadar günün herhangi bir vaktinde kayıt yaptırılabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber