8 Haziran 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2010 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'na katılacak. Gül, açılış konuşmasının ardından zirveye katılan devlet başkanlarıyla bir araya gelecek. (09.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin'in katılacağı törende, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Seçin, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ve Rusya Federal Çevre, Endüstri ve Nükleer Denetleme Servisi arasındaki işbirliği anlaşması imzalanacak. İmza töreninden sonra Erdoğan ve Putin ortak basın toplantısı düzenleyecek. İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili, Başbakan Erdoğan'a veda ziyaretinde bulunacak. (09.15/18.00)

İstanbul Halkalı'da polisleri taşıyan servis otobüsüne bombalı saldırıda bulunuldu. Olayda 4 polis yaralandı. Gelişmeler takip ediliyor.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu resmi bir ziyaret için Tacikistan'a gidecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Rixos Grand'da TCDD Bandırma Limanı'nın İşletme Hakkı Devrine İlişkin İmtiyaz Sözleşmesi İmza Töreni'ne katılacak. (10.00)

Siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleşecek. Meclis'te MHP, BDP ve CHP grup toplantıları olacak. (10.30/12.30/13.30)

Anayasa Mahkemesi, Anayasa değişikliği paketini görüşmeye başlayacak. (11.00)

TOBB Hisarcıklıoğlu, Belçika Flaman Bölgesi Başbakanı Parlamenter Kris Petters ve ABD Dışişleri Bakanlığı Ekonomi, Enerji ve İş Dünyası'ndan sorumlu Bakan Yardımcısı Jose Fernandez ile ayrı ayrı görüşecek. (09.30/12.30)

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara Yenimahalle'de 'Çocukların Meyve Bahçeleri' Projesi açılış törenine katılacak. (10.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Rixos Hotel'de Bandırma Limanı'nın devir teslim törenine katılacak. (10.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis'te BYEGM'nin 90. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılacak. (11.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret edecek. (14.30)

Tarihi yapılar sahipsiz

Osmanlı'ya ait son yapılardan olan Hara Aygır Depoları, kendi kaderine terk edildi. 5 yıldır Atçılık ve Binicilik Merkezi, Kangal Köpeği Showrum yapılması için Özelleştirme İdaresi'nden istenen Aygır Depoları için bugüne kadar her hangi bir mesafe alınamadı. Kendi kaderine terk edilen tarihi binalar çürüyor.

Eczacıbaşı, uluslararası bağımsız denetimden geçmiş konsolide karbon emisyonu ve konsolide enerji tüketimi rakamlarını açıklıyor. (09.30)

Belçika Konsolosluğu Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ateşeliği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu'nu ziyaret edecek, Bursalı firmalar ile ikili iş görüşmeleri yapacak. (ıÜü10.30)

İngiltere'de 12 Haziran'da düzenlenecek Anadolu Kültür Festivali basın resepsiyonu bugün Süleymaniye Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın olağan basın toplantısı izleniyor.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı sözcüsü muhafazakar milletvekili Alistair Burt, Gazze yardım gemisine yapılan saldırı sonrası gelişmelerle ilgili bugün bir basın toplantısı düzenliyor.

AVRASYA FEED

Taşkent, Şanghay İşbirliği Örgütü(ŞİÖ)'nün Devlet Başkanları 10. Zirvesi'ne hazırlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber