Beden eğitimi dersine yeni düzenleme geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2010 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, okullardaki beden eğitimi dersinin 4 saate çıkarılması gerektiğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı da bunun üzerinde çalışıyor. 1 saatlik dersle bu olmuyor" dedi.

Bakan Özak, bir dizi açılış için Sinop'un Ayancık ilçesine geldi. AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Sinop Valisi M. Hakan Güvençer ve AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak ile birlikte ilk olarak Ayancık Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Bakan Özak, burada Kaymakam Gülihsan Yiğit'ten ilçe hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonunda Kaymakam Yiğit, Bakan Özak'a ilçeye özgü keten çanta hediye etti. Daha sonra Ayancık Belediyesi'ne geçen Özak, belediye girişinde Belediye Başkanı Ayhan Ergün ile

belediye personeli ve belediye meclis üyeleri tarafından karşılandı. Başkanlık makamında belediye hizmetleri hakkında Ergün'den bilgi alan Bakan Özak, bu sırada makama gelen Ayancıklı milli futbolcu Hakan Ünsal ile de sohbet etti. Hakan Ünsal'dan Ayancıklılara spor konusunda öncü olmasını isteyen Bakan Özak, "Spor yapın diyoruz. Spor konusunda her 15 günde bir bunlara spor yaptır. Ben 10 yıl evveline kadar top oynuyordum. Hem de iyi oynuyordum. Ama rahatsızlığım nedeniyle oynayamıyorum" dedi.

Sporun önemine değinen Özak, "Daha çok spor yapmak lazım. Kahve yerine sporu özendirmek gerekli. Bunun için yetkililere büyük görevler düşüyor. Bazı ülkelerde 100 kişiden 50'si spor yapıyor. Ama bu lisanslı değil, performans sporu değil. Adam 70 yaşında spor yapıyor. Yürüyor, koşuyor. İşte o zaman o toplum sağlıklı olabiliyor. Böylelikle devlette sağlığa daha az para harcıyor. Başka yerlere yatırım yapıyor. Mesela Avusturya'nın 7 milyon nüfusu var. Yüzde 50'si spor yaptığı için hastanelere verilen para 1

milyon euro azaldı. Türkiye'de bunun yapıldığını düşünün, neler olur. Biz tüm il, ilçe ve beldelere yüzme havuzu yapmak istiyoruz. Birçok ülkede yüzme mecburi ders. Yüzmeyi teşvik ediyorlar. Dolayısıyla herkes spor yapıyor, yüzme öğreniyor" diye konuştu.

Okullardaki beden eğitimi dersi konusunda bir iyileşme olacağını açıklayan Özak, "Milli Eğitim Bakanlığı da bunun üzerinde çalışıyor. 1 saatlik dersle bu olmuyor, 4 saate çıkartılması lazım. Öğleden sonra kültür-sanat-spor olması lazım. Eğitimle sporu iç içe götürmemiz lazım. Okullarımızda spor salonları mutlaka olması lazım. Spor yapan, sanatla ilgilenen, bilim ve teknolojiyle donanmış bir gençlik Türkiye'yi uçurur" şeklinde konuştu.

Bakan Özak, daha sonra belediye toplantı salonunda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber