Memurlara istiyor, çalışanına vermiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2010 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- KESK'e bağlı Eğitim Sen'de, ''çalışanlara, eğitim gören çocukları için yılda bir kere eğitim yardımı verilmesi'' önerisi kabul edilmedi.

Eğitim Sen'de yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taraflar bir çok konuda uzlaşamadı.

Sendika çalışanları adına Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş'in yürüttüğü sözleşme görüşmelerinde iş süreleri, yıllık ücretli izinler, ikramiyeler, taşıt yardımı, toplu sözleşmenin yürürlük süresi, yemek yardımının toplu sözleşme kapsamına alınması ve çalışanlara, eğitim gören çocukları için yılda 1 kere ''eğitim yardımı'' ödenmesi konularında uzlaşma sağlanamadı.

Tez-Koop-İş, bunun üzerine 14 Mayısta grev kararı aldı.

Sendika, revize ettiği son teklifinde öncelikli olarak brüt 950 lira civarında olan ücretlere 100 lira iyileştirme yapılmasını ve daha sonra yüzde 10 zam uygulanmasını istedi. İyileştirme önerisini kabul etmeyen işveren ise yüzde 8 ücret artışı teklif etti.

Sendikanın 15 günlük ücret tutarında yılda 4 kere ödenen ikramiyelerin, önce 30 güne çıkarılması daha sonra 20 güne çekilmesi teklifleri de işverence kabul görmedi. İşveren, sendikanın, kıdem tazminatı hesabına yansıması için işçilere toplu sözleşme dışında ödenen yemek yardımının toplu sözleşme kapsamına alınması önerisine de sıcak bakmadı.

Görüşmelerde ''eğitim yardımı'' talebinde de uzlaşma sağlanamadı.

Tez-Koop-İş temsilcileri, işçilere, eğitim gören çocukları için yılda bir kere ''eğitim yardımında'' bulunulmasını önerisinde bulundu. Eğitim Sen yöneticileri ise bu talebi ''ekonomik gerekçelerle'' kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber