Ziynet eşyası ve cep telefonu gaspına 47 hapis

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2010 17:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Sakarya'da zorla girdiği evde Gürcistan uyruklu iki kadının cep telefonları ile ziynet eşyalarını gasp ettiği iddiasıyla yargılanan sanık, 47 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan sanık için yakalama emri çıkartıldı.

Karasu ilçesinde, üç yıl önce kimlikleri tespit edilemeyen iki kişi ile birlikte evlerine zorla girdikleri Gürcistan uyruklu Nanuli Mamuashovili (39) ile Lia Sarı'yı (39), tabanca ve bıçakla etkisiz hale getirdikten sonra cep telefonları ve ziynet eşyalarını gasp ettiği ileri sürülen Ümit Köksal'ın (22) yargılanmasına, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya, bir süre önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanık Köksal katılmadı. Ülkesinde bulunan mağdurlardan Mamuashovili'nin ifadesini talimat yoluyla alan mahkeme heyeti, davayı karara bağladı.

Mahkeme, önceki duruşmalarda suçsuz olduğunu ve olayla uzaktan veya yakından ilgisi bulunmadığını ileri süren sanık Köksal'ı, mağdur Mamuashovili'ye yönelik olarak geceleyin konutunda kendisini tanınmayacak bir hale koyarak, silahla ve birden fazla kişi ile birlikte gasp eylemini gerçekleştirdiği gerekçesiyle 15 yıl, aynı mağduru silahla birden fazla kişi ile birlikte şiddet kullanarak hürriyetinden yoksun kılmaktan 8 yıl ve Mamuashovili'nin evinin camını kırarak, mala zarar verme suçunu işlediği gerekçesiyle de 1 yıl olmak üzere 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Köksal, diğer mağdur Lia Sarı'yı silahla birden fazla kişi ile birlikte şiddet kullanarak hürriyetinden yoksun kıldığı gerekçesiyle 8 yıl, yine aynı mağduru geceleyin konutunda kendisini tanınmayacak bir hale koyarak silahla ve birden fazla kişi ile birlikte gasp suçunu işlemekten 15 yıl olmak üzere, 24 yıl hapse mahkum edildi.

Sanık Köksal, Mamuashovili ve Sarı'ya yönelik işlediği suçlardan toplam 47 yıl hapis cezası aldı.

Mahkeme heyeti, sanık Köksal hakkında mala zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli gasp suçlarından dolayı tutuklanmak üzere yakalama emri çıkardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber