Polis Şurası'nda 2 sanık polis var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2010 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis şefleri için büyük önem taşıyan Polis Şurası'nda tuhaf olay. Çete davasında sanık olarak yargılanan iki polis şefinin de Şura üyeliğine seçildiği ortaya çıktı. Müdürlerin 6 yıla kadar hapsi isteniyor

Kamuoyunda, 'Polis Şurası' olarak bilinen Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun, geçen ay yapılan toplantısına, çete davasında sanık olarak yargılanan iki polis müdürünün de üye olarak katıldığı ortaya çıktı.

Polis Şurası, rütbe bekleme süresi dolan emniyet müdürü ve amirlerinin terfi dosyalarını karara bağlamak için her yıl mayıs ayında toplanıyor. Bu yılki Şura'nın en kıdemli merkez müdürleri arasından seçilen 3 üyesinden 2'si tanıdık çıktı. İzmir'de çete davasının sanığı olarak yargılanan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya. Geçmiş yıllarda Şura'ya, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı sıfatıyla giren ikilinin, bu yılki toplantıya da merkez emniyet müdürleri arasında yapılan seçimde, en çok oyu aldıkları için üye olarak katıldığı öğrenildi.

MESLEKTAŞLARINA TAKILDILAR

Gülcü ve Uzunkaya'nın isimleri, dolandırıcılık çetesi kurmakla suçlanan İrfan Erbarıştıran'a yönelik operasyonda gündeme gelmişti. İkilinin Erbarıştıran'la yaptıkları telefon görüşmeleri dinlemelere takılmış, İzmir'de ifade vermişlerdi

3 BİN LİRA CEM'İ BULMA ÜCRETİ

Uzunkaya'nın, Erbarıştıran ile 587 kez, Gülcü'nün ise 227 kez telefonla görüştüğü ortaya çıkmıştı. Gülcü'nün, Münevver Karabulut cinayetinin zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanması için Erbarıştıran'a Emniyet'in kasasından 3 bin 341 lira ödeme yaptığı da saptanmıştı. Gülcü ve Uzunkaya, bu gelişmeler üzerine ocak ayında Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevinden alınarak merkez emniyet müdürlüğüne atanmıştı.

6'ŞAR YILLA YARGILANIYORLAR

İki isim, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın düzenlediği çete iddianamesine de sanık sıfatıyla girdi. İrfan Erbarıştıran ve dört adamı hakkında İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Gülcü ve Uzunkaya'nın da 'çeteye bilerek yardım etmekten' 6'şar yıla kadar hapsi istenmişti.

BİN 364 ŞEFİN KADERİ BELİRLENDİ

Şura'da bu yıl, bir üst rütbeye terfi bekleyen bin 364 polis şefinin dosyası karara bağlandı. Bin 257 müdür, üst rütbeye terfi ettirildi. 107 polis şefi rütbe bekleme süresi dolduğu halde haklarında soruşturma olduğu gerekçesiyle terfi ettirilmedi. Emnİyet Genel Müdürü'nün başkanlık ettiği Şura, Genel Müdür yardımcıları ve Teftiş Kurulu Başkanı ile en kıdemli merkez emniyet müdürleri arasından seçilen üç kişiden oluşuyor. Şura'ya üye olarak girecek kıdemli müdürler, merkez emniyet müdürleri arasında yapılan seçimle belirleniyor.

Soner ARIKANOĞLU / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber