CHP'li vekilden Ergenekon savcıları hakkında soruşturma talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Milletvekili Atilla Kart'ın, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel hakkında, Adalet Bakanlığının ''işlem yapılmamasına'' yönelik kararının kaldırılması talebiyle açtığı davanın duruşması, Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde yapıldı.

Duruşmaya CHP Milletvekili Kart ile Adalet Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında ''olağanüstü hukuk ihlallerinin yaşandığını'' öne süren Kart, soruşturmanın gizliliğinin sürekli ihlal edildiğini, Adalet Bakanlığının konuya ilişkin soru önergelerine verdiği cevapta, ''gizliliğin ihlali ve soruşturma mercilerini etkileyecek şekilde bilgi sızdırmak'' iddiasıyla 4 bine yakın şikayet olduğu bilgisini verdiğini kaydetti.

Atilla Kart, ''Bu suçu hükümetin kontrolündeki medya ile Adalet Bakanlığının cesaretlendirdiği Cumhuriyet savcıları işliyor. Bu medyaya soruşturma bilgileri servis ediliyor, kişi ve kurumlar zan altında bırakılıyor ve hedef gösteriliyor'' dedi.

İlgili savcılar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''gizliliğin ihlali'' başlıklı 285. Maddesi kapsamında soruşturma yapılması talebiyle Adalet Bakanlığına başvurduğunu anlatan Kart, Adalet Bakanlığının ''gizli bilgilerin adı geçen Cumhuriyet savcıları tarafından basın yayın organlarına verildiğine ya da bu organların, bilgileri Cumhuriyet savcılarından elde ettiklerine dair herhangi bir delil gösterilmediği'' gerekçesiyle ''işlem yapılmaması'' kararını verdiğini belirtti.

Adalet Bakanlığı yetkilileri de söz konusu Cumhuriyet savcıları hakkında yapılan şikayetlerin incelendiğini, bazı şikayetler sonucunda soruşturma açıldığını kaydetti.

''Sürekli yeni şikayetlerin gelmesi ve konunun kapsamlı olması'' nedeniyle soruşturmanın uzadığını ifade eden Adalet Bakanlığı yetkilileri, davanın reddini talep etti.

Tarafları dinleyen Ankara 4. İdare Mahkemesi heyeti, kararını dava dosyasını inceledikten sonra verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber