Geceyarısı kız yurduna girmek istedi... Öğrenciler eylem yaptı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 16:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kars'ta Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı kız öğrenci yurduna sabaha karşı tel örgülerden atlayarak girmek isteyen bir genç korkuya neden oldu. Yurtta güvenlik sorunu olduğunu öne süren kız öğrenciler, olaya tepki göstererek eylem yaptı ve yurt yönetimini istifaya davet etti. Yurda girmek isterken güvenlikçileri görence kaçan 24 yaşındaki Kurtuluş A. ise polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Olay saat 03.00 sıralarında Kafkas Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin barındığı Paşaçayır Mahallesi'ndeki 1600 öğrenci kapasiteli 2'si kız, biri erkek, 3 ayrı yurt binasının bulunduğu Kars Yurt- Kur Müdürlüğü kampusunda meydana geldi. İkisi kız, biri erkek olmak üzere üç öğrenci yurdunun bulunduğu kampusa tel örgülerden atlayan bir genç girdi. Kız öğrencilere ait 5 katlı 2'nci bloka gitmek isteyen Kurtuluş A., özel güvenlik görevlisi tarafından fark edilerek durduruldu. Kurtuluş A. ile tartışan güvenlik görevlisi, nizamiyede bulunan diğer görevli arkadaşını çağırdı. Bu sırada yakalanacağını anlayan Kurtuluş A. kaçmaya başladı. Görevlilerin bağırmaları üzerine uyanan kız öğrenciler, kovalamacayı ve bağrışmaları korku dolu gözlerle izledi.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Sabaha kadar korkudan uyuyamayan öğrenciler günün ilk ışıklarıyla yurt bahçesinde toplanmaya başladı. Güvenlik görevlilerinin kendilerine engel olmasına tepki gösteren yaklaşık 200 kız öğrenci, olayı alkış ve sloganlarla protesto etti. 2 saat boyunca ?Susma sustukça sıra sana gelecek', ?Ankara'ya haber iletilsin', ?Yönetim istifa', ?Tehdit değil güvenlik istiyoruz', ?Yurt-Kur, uyuma öğrenciye sahip çık' sloganları atan öğrencilerle gazetecilerin görüşmesine izin verilmedi. Zaman zaman yurt ve güvenlik görevlileriyle tartışan öğrenciler, 1 saat boyunca da oturma eylemi yaptı.

Kız öğrencilerin eylem yaptığını gören erkek öğrenciler de arkadaşlarına destek oldu ve oturma eylemine katıldı. Geçen yıl da 2 sarhoşun kız yurduna girmek istediğini belirten öğrenciler üçüncü bir olayın yaşanmamasını istedi.

MÜDÜR VEKİLİ: GÜVENLİK SORUNU YOK

Kars Yurt- Kur Müdür Vekili Nihat Kaya, yurtta güvenlik kamera sisteminin bulunduğunu ancak Kurtuluş A.'nın kameraların görüş alanı dışında bir yerden girdiğini savundu. Kaya, ?Gece saat 03.00 sularında kimliğini bilmediğimiz bir şahıs yurdun arka taraftan ve kameraların görüş alanı dışından girmeye çalışıyor. Güvenlikçilerimiz bunu fark edip yakalıyorlar. Güvenlikçilerin elinden kaçıyor. Daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne intikal ettirdik. Yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinde yurtta bir kız arkadaşının olduğunu ve onu görmek için geldiğini söylüyor. Katlara giriş söz konusu değil. Yurtta bir güvenlik zafiyeti yok. Mobese sistemiz var. Nizamiye girişi ve blok kapılarında kameralar var? diye konuştu.

Öte yandan kız yurduna girmek isteyen ve güvenlikçilere yakalanınca kaçan Kurtuluş A., sabah saatlerinde polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Kurtuluş A.'nın kız yurduna girmesiyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber