Memurun özel hizmet tazminatı yargıda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Sağlık-Sen, memurlara ödenen özel hizmet tazminatı tutarında, eğitim kriterinin dikkate alınmaması nedeniyle yargıya başvurdu.

Alınan bilgiye göre, sendikanın, Danıştay'da açtığı davada, memurların yüzde 55 olan özel hizmet tazminat oranının iptal edilerek yeniden belirlenmesi istendi.

Davanın kazanılması halinde memurların maaşları eğitim durumlarına göre artacak. Mevcut durumda yüksek okul mezunu bir memur, yüksek okul mezunu bir hemşireden özel hizmet tutarının farklılığı nedeniyle brüt 190 lira daha az maaş alıyor.

Sendikanın, Danıştay'a sunduğu dava dilekçesinde, genel idari hizmetlerde görev yapan personelin eğitim durumunun dikkate alınmaması nedeniyle diğer hizmet sınıflarında görev yapan personellerle aralarında ücret adaletsizliği olduğu belirtildi.

Dava dilekçesinde, genel idare hizmetleri sınıfı personelleri ile sağlık hizmetleri sınıfında yer alan personeller arasında özel hizmet tazminatları bakımından bir eşitsizlik ve adaletsizlik ortaya çıktığı belirtilerek, bu durumun, Anayasa'nın kanun önünde eşitlik, ücrette adalet sağlanması gibi hükümlerine aykırı olduğuna yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber