Siber suçlarla mücadele sözleşmesi geliyor - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, siber suçlarla mücadeleye yönelik uluslararası sözleşmeye ilişkin geçen hafta açıklama yaptığını anımsatarak, altyapının hazırlandığını, hazır olunca da birkaç hafta içinde imzalanacağını bildirdi.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE SÖZLEŞMESİ GELİYOR

- Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Siber Suçlarla Mücadele Sözleşmesi'ne ilişkin olarak, '''Arkadaşlarımız dışişleriyle beraber Strazburg'ta bununla ilgili altyapıyı hazırlıyorlar. Hazır olunca, zannediyorum birkaç hafta içerisinde anlaşmayı hükümet adına görevlendirilen bir kişi gidip imzalayacak'' dedi.

Yıldırım, Cidde-Amman-Şam ve İstanbul'u birbirine bağlayacak olan ''JADI LINK'' projesinin töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Eksen tartışması''na ilişkin bir soruya Bakan Yıldırım, şu karşılığı verdi:

''Bu eksen tartışmalarına benim aklım ermez. Bunlar bana göre boş tartışmalar. Türkiye yerli yerinde duruyor, Türkiye'nin konumu da belli. Avrupa, Orta Doğu, Kafkaslar, Uzak Doğu, Orta Asya var, kuzeyimizde Rusya var. Bu asırlardan bu yana böyle... Dolayısıyla eksenimiz yerli yerinde, hiçbir yere kaymış değil. Dünyanın merkezindeyiz. Dünyanın merkezi kaydı mı artık dünya bir felakete sürüklenir. Onun için bu, yersiz bir tartışma.''

Yıldırım, Siber Suçlarla Mücadele Sözleşmesi'nin ne zaman imzalanacağının sorulması üzerine, geçen hafta açıklama yaptığını hatırlatarak, ''Arkadaşlarımız dışişleriyle beraber Strazburg'ta bununla ilgili altyapıyı hazırlıyorlar. Hazır olunca, zannediyorum birkaç hafta içinde anlaşmayı hükümet adına görevlendirilen bir arkadaşımız gidip imzalayacak'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber