Rektörler 'bologna süreci'ni tartışacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerin rektörleri, Avrupa'da ortak bir yükseköğretim alanı oluşturmayı hedefleyen ''Bologna Süreci''ni tartışacak.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, 18 Haziran Cuma günü Akdeniz Üniversitesinde 2009-2011 dönemi Bologna Uzmanları Ulusal Takımı Projesi kapsamında ''Türk Yükseköğretimi ve Bologna Süreci'' konulu toplantı yapılacak.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK üyeleri, üniversitelerin rektörleri ve Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanı'ndan oluşan 300'e yakın kişinin katılacağı toplantıda, Bologna süreci konusundaki gelişmelere ilişkin bilgi paylaşımında bulunulacak.

Özcan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak toplantıda, ''Bologna Sürecinde Güncel Gelişmeler'', ''Türk Yükseköğretiminin Uluslararasılaşması'', ''Kalite Güvencesi ve Yeterlilikler Çerçevesi Boyutlarıyla Türk Yükseköğretimi'', ''Yeni Kurulan Yükseköğretim Kurumlarının Bologna Sürecine Uyumu'', ''Bologna Sürecinde Hareketlilik ve Türk Yükseköğretimi'' ve ''Üniversite-İş Dünyası İlişkisi Bologna Sürecinde İstihdam Edilebilirlik'' konuları ele alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber