?Müebbet' istenen polis tutuksuz yargılanıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2010 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Esenyurt-Avcılar oto yolunda afiş astıktan sonra polisle çatışmaya giren Türkiye Komünist İşçi Partisi üyesi işçi Alaattin Karadağ'ı, içinde yolcuların da bulunduğu bir minibüsle takip ettikten sonra öldürdüğü iddiasıyla ?müebbet hapis? istemiyle ?tutuksuz yargılanan? polis Oğuzhan Vural, dün hakim karşısına çıktı

EZGİ TUĞÇE TÜL DHA

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Vural, Karadağ'ın ağabeyleri Abdullah, Münir ve Mustafa Karadağ ile taraf avukatları katıldı.

Vural, 19 Kasım 2009'da parkta kendilerini gören şüpheli iki kişinin ?dur' ihtarına rağmen ateş açarak kaçtığını söyledi. Bir minibüsü durdurarak şüpheliyi takip ettiğini anlatan Karadağ, 4. Sokak'ta bulduğu Karadağ'a ?dur' ihtarında bulunduğunu anlattı. Polis, Karadağ'ın, ateşine karşılık kendisinin de bel altına ateş ettiğini söyledi. Karadağ, ?Silahının horozu düşmeyince ?mermisi bitmiştir' diye almak için hamle yapınca beni kasığımdan vurdu. Düşerken 2 el ateş ettim. Amacım öldürmek değildi ? dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın delilleri karartma şüphesinin bulunmayışını gözönüne alarak tutuklanmasına yer olmadığına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber