Youtube ile BTK masaya oturuyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Haziran 2010 09:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Youtube ile BTK masaya oturuyor. Çantada ise hakaret içerikli videoların kaldırılmasıyla 23 ülkede uygulanan yerel mevzuata uygun içeriklerden Türkiye'nin de yararlanması var

ANKARA

Toplumu ikiye bölen Youtube yasağında yeni bir gelişme yaşandı. Video paylaşım sitesi Youtube ile ilgili krizden çıkış için yol haritası çıkarıldı. Ulaştırma Bakanlığı ve BTK yetkilileri önümüzdeki hafta site yöneticileriyle biraraya gelmeye hazırlanıyor.

ÖZEL ANLAŞMALAR YAPILABİLİR

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, (BTK) Atatürk'e hakaret, müstehcenlik ve fuhuş gibi yasaklı içeriklerin kaldırılmasının yanı sıra 23 ülkede gösterilen hassasiyetin Türkiye'de de gösterilmesini istedi.

23 ÜLKEYE VAR BİZE YOK

Sitenin 23 farklı ülkede uygulamakta olduğu yerel mevzuata uygun içeriklerden oluşan Türkiye yerel kopyasının faaliyete geçirilmesi talep edildi. Türkiye'ye özel anlaşmalar yapılması da gündemde. Youtube video paylaşım sitesi yetkililerinin bu 10 adet video görüntüsünden 6'sını kaldırdığı diğer 4 adet görüntünün ise halen sitede bulunduğu belirtildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, geçtiğimiz haftalarda YouTube'a, burada hizmet sağlıyorlarsa bir temsilciliğin, bir muhatabın olması gerektiğini söylediklerini belirterek şunları söylemişti:

HEM KAZAN HEM VERGİ VERME...

"Mahkemeler de istiyor, vergi daireleri de istiyor. 'Yok ben küresel bir şirketim, açmam' diyor. Bu ülkede dünyayı kazanırken vergi de vereceksin. Bu, vergi dairesine uğramadan dükkan açıp çalışan bir basit şirketten farklı bir şey değil"

Alternatif IP'lere yasak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Youtube'a alternatif 44 tane bağlantı IP'sini engelledi. BTK'nın firma yetkilileri için hazırladığı raporda da, video paylaşım sitesinin erişilen IP numaralarını değiştirerek mahkeme kararını etkisiz hale getirmeye çalıştığına dikkat çekilen dosyada şu ifadelere yer verildi: "Bu durum karşısında BTK değişen bu IP numaralarını ilgili mahkemelere bildirerek kararın uygulanabilirliğini sağlamaktadır." Öte yandan Türkiye'de erişme engellenen Youtube'a tam 30 milyon TL'lik vergi cezası da bulunuyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber