Başbakan el koydu, tek çatıdan vazgeçilecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Haziran 2010 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye merkezi denetim birimleri Hesap Uzmanlarını, Maliye Müfettişlerini ve Kontrolörleri aynı bünyeye alacak adımdan 'şimdilik' vazgeçildi.

CAHİT SARAÇOĞLU / ANKARA

Maliye Bakanlığı merkezi denetim birimleri Hesap Uzmanlarını, Maliye Müfettişlerini ve Gelirler Kontrolörlerini aynı bünyede birleştirmeye yönelik adımdan 'şimdilik' vazgeçildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan toplantılar sonucu tasarının yasalaşmasının uzayacağı nedeniyle bu kararın alındığı öğrenildi. Maliye Bakanlığı'nın Gelir Vergisi Kanunu ile bazı düzenlemelerde değişiklik öngören yasa tasarısının görüşmesi öncesi Maliye Bakanı Şimşek, tasarının 12, 41, 44, 47 ve 50'inci maddelerinin çıkardıklarını söyledi.

Tasarının Plan Bütçe Alt Komisyon görüşmelerinde de ciddi tartışmalar olmuştu. Bunun üzerine, geçtiğimiz hafta Salı ve Çarşamba günleri Erdoğan başkanlığında ayrı ayrı birer toplantı yapılmıştı.

ŞİMŞEK DE KATILMIŞTI

Toplantıya Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Şimşek, Plan Bütçe Alt Komisyonu Başkanı Ak Partili Recai Berber, Ak Partili komisyon üyesi Mustafa Açıkalın katılmıştı. Tsarının bu dönem yasalaşmasının uzayacağı öngörüsü üzerine gelirler kontrolörlerinin denetim kurulunda yer almaması kararlaştırıldı.

Buna göre, merkezi denetim elemanlarına gerekli görülmesi halinde refakatlerinde çalıştırılmak üzere gelir uzmanı görevlendirilecekti. Bu kapsamda incelemelerde yetkili gelir vergisi uzmanı çalıştırılmasına düzenleyen 12'inci madde tasarıdan çıkarıldı.Tasarıda GİB'in kanunla yetki alıp, bir önceki yıl bütçede hedeflenen vergi gelirlerinde hedefin aşılması halinde yüzde 2 oranında GİB bütçesine bakan emriyle aktarılmasını düzenleyen 47. madde de tasarıdan çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber