POMEM'deki yaş şartı değişikliği resmileşti

Bilindiği üzere, Fakülte mezunları arasından polis alımı yapılmaktadır. KPSS sınav puanlarının da seçme kriteri olarak değerlendirmeye alındığı alımlarda, yaş şartı uzun bir süredir eleştiri konusu olmaktaydı. Bu konudaki resmi değişiklik 19 Haziran 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. 5997 sayılı Kanuna göre POMEM'lere başvurularda aranan yaş şartları 1 yıl yükseltilmiştir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Haziran 2010 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİ HÜKÜM

En az dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olup, sınav tarihi itibarıyla 27 yaşından gün almayan erkek ve bayanlar ile askerliğini yapmış 29 yaşından gün almamış erkek adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, altı aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınırlar.

YENİ HÜKÜM

"En az dört yıllık yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olup, sınav tarihi itibarıyla 28 yaşından gün almayan erkek ve bayanlar ile askerliğini yapmış 30 yaşından gün almamış erkek adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, altı aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınırlar."

DEĞERLENDİRME

1- Askerliğini yapmayanlar için: Hem bayan hemd e erkekler için, sınav tarihi itibariyle 27 yaşından gün almama şartı "28" olarak değiştirilmiştir.

2- Askerliğini yapanlar için: Askerliğini yapan erkekler için "29 yaşından gün almamış olmak" şeklindeki şart "30 yaşından gün almamış olmak" olarak değiştirilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber