Türkiye şehitlerini uğurluyor - Video

Haber Giriş : 21 Haziran 2010 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan askerlerden Sabahattin Derin ve Mehmet Ali Tosun'un Türk bayrağına sarılı cenazeleri, Muğla'nın Milas ilçesine getirildi.

Milas'taki askeri havaalanına getirilen Derin'in cenazesi özel hastaneye götürüldü, Tosun'un cenazesi kara yoluyla Aydın'a gönderildi.

Derin'in cenazesinin getirildiği hastanenin önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, terör örgütü aleyhine slogan atarak hastanenin önündeki yolu trafiğe kapattı.

Türk bayrakları taşıyan, ?akan kanların yerde kalmamasını? istediklerini ifade eden vatandaşlar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve

Milas Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş'ın sakinleştirme çabasının ardından

yaklaşık yarım saat daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Hastaneye gelen MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun ve Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit erin cenazesi bugün öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından törenle toprağa verildi.


EDİRNE ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıya tepki amacıyla Edirne'nin Keşan ilçesindeki Tekel Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla şehit piyade onbaşı Mustafa Kayın'ın baba evine kadar yürüdü.

Tekel Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında, Aşağı Zaferiye Mahallesi'ndeki şehit Mustafa Kayın'ın baba evinin önüne kadarki yaklaşık bir kilometre yolu ?Şehitler ölmez, vatan bölünmez?, ?Orduya uzanan eller kırılsın?, Kahrolsun PKK? diye slogan atarak yürüdü, evin önünde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Tekbir getiren ve şehitler için dua okuyan gruptakiler, ?Mustafa ölmedi, içimizde yaşıyor, Keşan seninle gurur duyuyor? diye slogan attı.

Şehidin annesi Sevgi Kayın, gruptakilere ?Hakkınızı helal edin yavruma. Allah razı olsun sizden. Helal olsun benden? diye seslendi. Şehit babası Süleyman Kayın, oğlunun bugün şehit olduğunu belirterek, ?Ne mutlu bana ? dedi. Şehidin ağabeyi Süney Kayın da ağlamayacaklarını, şerefsizlere ödün vermeyeceklerini söyledi.

Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Bu arada, uçakla Çorlu'ya getirilen Mustafa Kayın'ın cenazesi, yarın Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından asri mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

BANA EN GÜZEL HEDİYE

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Keşanlı 20 yaşındaki komando er Mustafa Kayın'ın baba ocağı, taziye için gelenlerle dolup taşıyor. Oğlunu kaybettiği için büyük üzüntü yaşayan baba Süleyman Kayın, Babalar Günü'nde ?en güzel hediyeyi' aldığını söyledi.

Şehit komando Mustafa Kayın'ın Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Aşağı Zaferiye Mahallesi'ndeki baba ocağına düşen ateş sönmüyor. Dün aldıkları acı haberle yıkılan aileyi, yakınları ve rütbeli askerler sakinleştirmeye çalışıyor. Ailenin yaşadığı eve büyük boy bayrak asılırken, fenalaşan anne Sevgi Kayın'a doktorlar sürekli müdahale etti.

Kardeşi ile grur duyduğunu gözyaşları içinde anlatan ve pazarcılık yapan ağabey 27 yaşındaki Süney Kayın şunları söyledi:

?Şerefsizlere karşı ağlamayağız. Ben de varım, gelsin alsınlar beni de. Yatakta bebeğe kurşun sıkan teröristbaşı, 5 yıldızlı otel gibi yerde yatıyor. Ama ben ağlamayacağım, o şerefsizleri sevindirmeyeceğim. Ben de bir canım, ben de varım, çağırsınlar yine gideyim askere. Yine de vatan sağolsun.?

BABA: EN GÜZEL HEDİYE BANA

Çok üzüntülü olduğunu söyleyen kamyon şoforü baba 55 yaşındaki Süleyman Kayın, ?Allah kimseye böyle acı göstermesin. Her şey vatan için, konuşacak bir kelime yok? dedi. Bugünün Babalar Günü olduğunun hatırlatılması üzerine Süleyman Kayın, ?En güzel hediye bu bana? dedi.

Sürekli ağlayan ve komşularının desteği ile ayakta durmaya çalışan ev hanımı anne Sevgi Kayın ise gözyaşları içinde duygularını şöyle ile getirdi:

?Nasıl ağlamayayım dostlar, gitti oğlum. Ağlayan gözyaşlarımızı nasıl ödeyecekler, ödeyemezler. Anaları ağlatanları rabbim perişan etsin. Bugün nasıl babalar günü olsun ki, nasıl babasının günü olsun. Çok acı bir gün. Yavrumu ayağımla götürdüm, bayraklarla gelecek. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. 2 tane yavrum vardı, çok değil. Aslanlar gibi yavrum gitti.?

ŞEHİDİN SON GÖRÜNTÜSÜ

1989/4 tertip olan Mustafa Kayın için geçen Kasım ayında askere giderken oturduğu 3 katlı evin bahçesinde asker eğlencesi düzenlenmişti. Ailesi, akrabaları ve yakın arkadaşlarının katıldığı eğlencede, boynuna Türk bayrağı dolayan Kayın, Roman havasında göbek attı ve gece geç saatlere kadar eğlenmişti. Bu görüntüler ise şehidin son görüntüsü oldu.


UZUNKÖPRÜ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şehitler Keşanlı Komando Er Mustafa Kayın ile Uzunköprülü Oğuz Yelken'in Türk bayrağına sarılı cenazeleri, Van'da düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçakla Çorlu Havalimanı'na getirildi. Burada askerler tarafından karşılanan iki şehidin cenazesi daha sonra Çorlu Asker Hastanesi morguna kaldırıldı.

Sabah saatlerinde ailelerine teslim edilecek olan şehit Mustafa Kayın Uzunköprü'de, Oğuz Yelken ise Keşan'da düzenlenecek askeri törenin ardından öğle vakti kılınacak namazın ardından şehitliklerde toprağa verildi.

KIRKPINAR EĞLENCELERİ İPTAL

Edirne Belediye Başkanlığı, şehit olan askerler için 21- 27 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan 649'uncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'nın yarınki açılışında yapılacak olan gösteri, eğlence ve Ziynet Sali konserinin iptal edildiğini duyurdu.


MUĞLA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit düşen 11 askerden er Sabahattin Derin ve er Mehmet Ali Tosun'un cenazeleri, askeri uçakların iniş kalkış yaptığı Milas Hava Meydan Komutanlığı'na getirildi. Askeri kargo uçağıyla getirilen şehit cenazeleri, ?Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganıyla karşılandı.

Milaslı er Sabahattin Derin'in cenazesini annesi Melek, babası Yaşar, kardeşi Ufuk Derin ve Kaymakam Bahattin Atçı birlikte teslim aldı. Derin'in cenazesinin Milas'taki Özel İzan Hastanesi'ne getirilişi sırasında, ellerinde Türk bayrakları olan yaklaşık 1500 kişi, ?Ne mutlu Türküm diyene', ?En büyük asker bizim asker', ?Her Türk asker doğar', ?Milas uyuma şehidine sahip çık' sloganları attı. Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat ve İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş'ın, teröre lanet yağdıran Milaslı gençlerden dağılmalarını istemesi küçük çaplı gerginliğe yol açtı. Karataş ve Tokat'ın yanına sokulan Milaslı kadınların, ?Gençlere müdahale etmeyin, onlar yaralı. Çocuklar duygularını daha nasıl anlatacaklar? dediği duyuldu.

Yaklaşık yarım saat slogan atan grup daha sonra İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı.

Şehit erin cenazesinin yarın öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından törenle toprağa verildi.


ZONGULDAK ŞEHİDİNİ UĞURLADI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde teröristlerce şehit edilen piyade er 20 yaşındaki Ramazan Erdem, memleketi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle uğurlandı. Cenaze töreninde, şehit askerin babası emekli madenci Mustafa Erdem ile 3 oğlu ve 2 kızı, diğer yakınlarıyla gözyaşlarına boğuldu.

Şehit askerin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Ereğli Devlet Hastanesi morgundan dualarla çıkarıldı. Cenaze aracının gecikmesi üzerine şehidin cenazesi ambulansla götürülmek istendi. Şehidin ağabeyi Zeki Erdem ile eniştesi Hüseyin Karadağ buna karşı çıktı. Bunun üzerine yaklaşık 20 dakika morg önünde bekletilen cenaze, gelen Ereğli Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla ilçe merkezindeki Bozhane Camii'ne götürüldü. Burada toplanan kalabalık, şehidin cenazesini alkışlar ve ?Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla karşıladı. Cenaze aracından alınan şehidin cenazesi musalla taşına konuldu.

10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Buradaki törene, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kara Kuvvetleri Denetleme Değerlendirme Başkan Yardımcısı Tümgeneral Nurettin Işık, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Halil İbrahim Yaşatır, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Fazlı Erdoğan, Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, şehit askerin yakınları, Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda görevli subay ve astsubaylar ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

ABLASI BAYILDI

Eşi yıllar önce vefat eden şehit askerin 56 yaşındaki babası Mustafa, oğulları Zeki, Metin ve Gökhan ile kızları Sevda Coşkun ve Emine Erdem tabutun başında gözyaşlarına boğuldu. Ayakta güçlükle duran Mustafa Erdem, sandalyeye oturtuldu. Başında bekleyen doktor, sürekli Mustafa Erdem'in durumunu gözledi. Şehidin ablaları Sevda Coşkun ve Emine Erdem ile diğer yakınları ise uzun süre tabutun başından ayrılmadı. Emine Erdem, ?Sen böyle gelmek için söz vermedin bana. Ablam kalk ablam. Sen böyle mi gidecektin yavrum. Ne olur kalk ablam, canım benim? diyerek feryat ederken, diğer ablası Sevda Coşkun ise tabutun başında baygınlık geçirdi. Kucaklanarak tabutun yanından alınan Sevda Coşkun'a, sağlık ekipleri müdahale etti. Gözyaşlarını içlerine akıtan şehidin ağabeyleri Zeki, Metin ve Gökhan ise, kızkardeşlerini ve diğer yakınlarını teskin etmeye çalıştı.

SLOGANLAR VE ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Şehit yakınlarının tabutun başından ayrılmasının ardından Mustafa Erdem, 3 oğlu ile birlikte en önde cenaze namazı için saf tuttu. Cenaze namazının kılınmasından sonra şehit askerin tabutu askerlerlerin omuzunda sloganlar eşliğinde top arabasına konuldu. Tabutun top arabasına taşınması sırasında kalabalığın, ?Açılım değil kan istiyoruz' sloganları atması dikkat çekti. Şehit askerin cenazesi, cenaze marşı eşliğinde top arabasında yaklaşık 500 metre ilerideki cenaze aracına taşındı. Kortejde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanlığı'nın çelenkleri taşındı. Kortejin önünde yürüyen bir grup ülkücü gencin, Kürtçe yazdıkları, ?Uyan Kürt kardeşim, bu PKK İsrail için' pankartı dikkat çekti. Şehit askerin tabutu, sloganlar ve alkışlar eşliğinde toprağa verilmek üzere Gökçeler Beldesi'ne götürüldü.

AA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber