Çöp kutusunda, uçaksavar mermisi bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2010 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Osmaniye'de çöp kutusunda, uçaksavar mermisi ile havan topu ateşleyicisi bulundu.

Alınan bilgiye göre, Adnan Menderes Mahallesi'nde, çöpleri toplayan taşeron firma çalışanları, çöp kutusunda mühimmat görünce durumu Emniyet Müdürlüğü yetkililerine bildirdiler.

Olay yerine gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede, çöp kutusunda bulunanların uçaksavar mermisi ve havan topu ateşleyicisi olduğunu tespit edildi.

Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, uçaksavar mermisi ile havan topu ateşleyicisinin paslanmış olduğunu, çok eski olduğunun tahmin edildiğini belirterek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.


Ardahan'da 3 adet boş uçaksavar mermisi bulundu

Ardahan'ın Göle ilçesinde bir apartmanın bodrum katında 3 adet boş uçaksavar mermisi bulundu.

Göle Kaymakamı Ali Uysal, ihbar üzerine, ilçe emniyet amirliği ekiplerinin ilçedeki TOKİ konutlarında bir apartmanın bodrum katında arama yaptığını, arama sonucu 3 adet boş uçaksavar mermisi ele geçirildiğini bildirdi.

Kaymakam Uysal, olayın organize bir iş olmadığını düşündüklerini belirterek, ''Uçaksavar mermilerini daha önce askerlik yapmış olan kişi veya kişilerin anı olarak getirmiş olabileceklerini tahmin ediyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber