Genelkurmay açıkladı: Irak sınırı artık profesyonel askerlerin

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, bir haftadır Türkiye'nin tartıştığı konuda açıklama yaptı. Irak sınırında artık profesyonel askerler görev alacak.

- Artan terör saldırıların ardından Türkiye yepyeni bir adım atıyor. Genelkurmay Başkanlığı, Irak sınırını artık profesyonel askerlerin koruyacağını açıkladı.

Hakkari Şemdinli'deki Gedikli sınır birliğinde 9 askerin şehit olmasından sonra Türkiye, teröre karşı nasıl bir yol haritası izleyeceğini tartışmaya başladı.

İlk somut açıklama bugün Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi.

Genelkurmay, haftalık basın bilgilendirme toplantısında Irak sınırını artık profesyonel askerlerin koruyacağını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı İç Güvenlik Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Fahri Kır, ABD ile istihbarat paylaşımı hakkında da bilgi verdi.

Tümgeneral Kır, iki ülke arasında 2007 yılının Kasım ayında başlayan istihbarat paylaşımının sağlıklı şekilde sürdürüldüğünü söyledi. İstihbarat paylaşımında, esas vasıta olarak insansız hava aracı ''Predatör''ün kullanıldığını ifade eden Tümgeneral Kır, ''Predatör, belirlenen uçuş planlamasına göre Türk personelin kontrolünde kullanılmakta ve günde ortalama 15-16 saat görev yapmaktadır'' dedi.

''Predatör''lerin, gözetleme yaparken 130 metre genişliğinde 130 metre uzunluğunda bir alanın görüldüğünü, bir seviye yaklaştırma yapıldığında ise bu uzunlukların 60 metre olduğunu anlatan Tümgeneral Kır, ''Predatör'den alınan görüntüler, tarafımızdan gerçek zamanlı olarak izlenmekte, analiz edilmekte, değerlendirilmekte ve gerekli operasyonel faaliyetler icra edilmektedir'' diye konuştu.

Tümgeneral Kır, özellikle hava koşulları nedeniyle ''Predatör''lerin bazen kısıtlamalara uğradığına da dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber