Sağlık Bakanlığından, çalışan 4/B'lilere açık uyarı

17 Haziran 2010 tarihinde yapmış olduğumuz haberde, kendini geliştirmeyen ÖSYM yüzünden Sağlık Bakanlığınca ilana çıkılan sözleşmeli pozisyonların boş kalacağını belirtmiştik. Söz konusu yazıda, Sağlık Bakanlığını da, yerleştirmeyi ÖSYM'ye yaptırması yönündeki ısrarından dolayı eleştirmiştik. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Nihat Tosun, kadroların boş kalmaması için Bakanlıkta çalışan 4/B'li personeli uyaran bir yazıyı illere göndermiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıda Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün, Müsteşar imzasıyla tüm illere gönderdiği acil bir yazı yer almaktadır. Yazı acil ve tüm 4/B'li personele tebliğ edilmesinin istenmesine rağmen, yazı hala Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer almamaktadır.

Gerek ÖSYM gerekse de Sağlık Bakanlığı gerekli kurumsal titizliği gösterip önlem almadığı için, kadroların boş kalmaması, çalışan 4/B'lilerin insafına kalacaktı. Ancak, Bakanlığın da gördüğü bu sorun, yayımlanan yazı ile aşılmaya çalışılmaktadır.

Bakanlığın, çalışan tüm 4/B'li personele imzatılmasını istediği yazıya göre,

1- 10 Ocak 2010 tarihinden itibaren istifa eden 4/B'li 1 yıl boyunca hiçbir yerde yeniden 4/B'li olarak çalışamamaktadır.

2- Unvan değişikliği niteliğindeki başvurular bu uygulamada istisnadır.

3- Bunu bile bile, Sağlık Bakanlığında çalışan bir 4/B'li, alımlara başvurur, yerleşir ve şartları tutmadığı için ataması yapılmayarak kadronun boş kalmasına sebebiyet verirse, hakkında Bakanlıkça gerekli işlem yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber