Hükümet vekil imamlara yeniden kadro veriyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Haziran 2010 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vekil imamlara kadro müjdesi

2005 yılından bu yana 6 ay süreyle vekil imamlık yapanlara kadro imkanı geliyor. Sayıları 2 bin ila 4 bin arasında olan vekil imamların, tasarı yasalaşır yasalaşmaz 6 ay içinde müracaat etmeleri gerekiyor.

BEHÇET GÜNGÖR / ANKARA

TBMM Genel Kurulu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine başlandı. Tasarıya eklenecek önergeyle 2005 yılından sonra 6 ay vekil imamlık yapan bütün imamlara kadro verilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasa- rısı görüşmeleri dün Meclis'te başladı. Diyanet'ten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik TBMM'de yaptığı konuşmada, vekil imamlara kadro verileceğini açıkladı. Konunun ilgili komisyonda tartışıldığını belirten Çelik, "Vekil imamların kadroya alınmasıyla ilgili talepte bulunuldu. 2005 yılından sonra 6 aylık bir süre vekil imamlık yapmış din görevlilerimiz, 6 aylık süre içsinde yapacakları müracaatlar neticesinde böyle bir imkânı yüce Meclisin kabul etmesi hâlinde kavuşacaklar" diye konuştu. 2005 yılından bu yana vekil imamlık yapmış olan imamların sayısının 2 bin ile 4 bin arasında olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber