Bel ve boyun fıtığı tedavisinde lazer terapi dönemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2010 18:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Çağın hastalığı olarak görülen bel ve boyun fıtığına lazer terapi yöntemiyle kesin tedavi uygulayan Dr. Mehmet Yavuz, MLS Laser terapinin ameliyatsız ve anestezisiz bir yöntem olduğundan bel ve boyun fıtığında çığır açacağını savundu.

Yeni çağın hastalığı olarak kabul edilen bel ve boyun fıtığında lazer tedavisi dönemi başladı. Dr. Mehmet Yavuz, bel ve boyun bölgesinde başlayan ayaklara kadar hissedilen ağrıların endoskopik ve perkütan lazer yöntemleriyle ortadan kaldırdıklarını belirtti.

Bel fıtığı tedavisinin iki şekilde yapılabildiğine dikkat çeken Dr. Mehmet Yavuz, "Endoskopik yöntem bir cerrahi girişimdir. Ama bu yöntemde ulaşım alanı dardır ve sadece bir tek sinir kökü kurtarılabilir. Halbuki, lazer yönteminde vucuda herhangi bir iğne sokulmaz. Etki alanı geniştir. Sadece bir sinir kökü değil en az 3-4 sinir köküne birden maruz kalınan baskı ve ödemden kurtarma uygulaması vardır. Birden çok seanslar halinde uygulanır. Sadece bir defa uygulanabilecek bir yöntem olmadığı ve seanslar

halinde uygulandığı için tedavide başarı şansı yüksektir" dedi.

MLS Laser tedavisinin ameliyatlara da büyük üstünlüğü bulunduğunu kaydeden Yavuz, "Çünkü bel ya da boyun fıtığı ameliyatı olan bir kişinin kendine gelerek tamamen eski normal düzene girebilmesi neredeyse 6 ayı bulmaktadır. Birçok hastada ameliyat bölgesinin hassasiyetinden ötürü tekrarlamalar olmakta, aynı kişi aynı bel fıtığından 3-5 defa ameliyat olabilmektedir. Halbuki günümüzde neredeyse her bel fıtığında akla ilk gelen ameliyat olmaktadır. Ameliyatlar ancak acil durumlarda ilk seçenek olmalıdır.

Maalesef günümüzde bel fıtığı ameliyatlarının çok büyük bir oranı gereksiz yere yapılmaktadır. MLS Laser terapisi ile uygulama yapılan bölgede; ağrı, enflamasyon ve ödem ortadan kalkar. Enflamasyon, tüm doku derinliğiyle yok edilerek tablonun düzelmesi ve güçlü analgezik etki ile ağrının ortadan kalkması sağlanır. Dolayısıyla MLS Laser terapi, ameliyatsız ve anestezisiz bir yöntem olduğundan bel ve boyun fıtığında çığır açacak bir tedavi unsuru durumuna gelmiştir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber