Meclis Başkanlığı, bahşişi yasakladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Haziran 2010 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖNDER YILMAZ Ankara

Günde yaklaşık 3 bin kişiye hizmet veren TBMM'nin üyeler lokantasında geçen hafta açıklanmayan bir nedenle ?bahşiş? yasağı konuldu. TBMM'nin diğer tesislerinde ve kokteylerde de görev alan ancak fazla mesai verilmeyen garsonlar, yoğun iş temposuna rağmen bahşişler kesilince isyan etti. Meclis Başkanlığı yetkilileri,durumu, ?Devlet memuru bahşiş alır mı? Zaten 2 bin TL maaş alıyorlar. Bahşiş alan olursa hakkında işlem yapılacak? diyerek açıkladı. Yetkililer bu konuda garsonları sıkı tembihleyerek, takibe aldı.

Vekiller tepki gösterdi

Milletvekilleri ise hesap öderken ısrarla bahşiş bırakmak istedi ve ?Bahşiş yasaklandı? açıklamasıyla karşılaştı. Bunun üzerine milletvekilleri lokanta yöneticilerine ?Garsonlar rüşvet diye bahşiş almıyor. Bütün garsonlar her yerde bahşiş alır. Bunda ne var? Böyle olmaz? diye tepki gösterdi.

Paylaşamamışlar

Ancak bahşiş yasağının perde arkasında ?paylaşma kavgası? olduğu ortaya çıktı. Lokantanın ağır yükünü garsonlar kadar üstlenen aşçıların, bahşişleri sadece garsonların bölüşmesine tepki gösterdiği ve ?biz de isteriz? dedikleri öğrenildi.

Yaşanan kavgadan sonra bahşiş yasağının gelmesi her iki tarafı da önemli bir gelirden etti.

Bahşiş yasağının kaldırılmasını isteyen garsonlar ?aşçılarla adil paylaşım?a razı oldu. Durumu değerlendiren lokanta yönetimi iki günlük yasağın ardından bahşiş uygulamasına yeniden izin verdi. Yetkililer, ?Daha önceki bahşiş paylaşım uygulamasında adalet yoktu. Daha adil çözüm bulundu. Sorun bitti? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber