?Sınav soruları çalındı hükümsüzdür'

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Haziran 2010 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Maliye'ye bilgi veren bir ihbarcı, hak kazandığı 600 milyonluk ödülü almadı

Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri'nin geçtiğimiz yıl Doğan Grubu'nun şirketlerine kestiği ve büyük tartışmalara yol açan vergi cezalarıyla ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Kontrolörler, geçtiğimiz yıl gruba faizleri ile birlikte yaklaşık 6 milyar liralık vergi cezası tebliğ etti. Vergi cezalarına konu olan incelemeler, grup içinden gelen ihbarlarla başlatıldı. Hatta bir ihbarcı, birçok bilgi ve belgeyi de denetim elemanlarına sundu. Söz konusu ihbarcının belgeleri, denetim elemanlarının incelemelerinin hepsinde de bir şekilde kullanıldı. Dolaysıyla, ihbarcı vergi cezasının yüzde 10'unu yani tebliğ edilen ceza tutarı baz alınırsa 600 milyon lirayı hak etti. Ancak, ihbarcı bir ödül talebinde bulunmadı. Tamamen ihbardan doğan hakkını devlete bıraktı. Burada, belki de ihbarcılara ödüllerin ?kesinleşmiş tutarlar üzerinden? ödendiğini hatırlatanlar olabilir. Doğrudur tahsilat rakamları baz alındığında ödül tutarı 600 milyon liranın çok altında olacaktır. Fakat uzlaşmaya varılan rakamlar dahi dikkate alındığında ihbarcının alacağı ödüller milyonlarca lirayı bulacaktı.

?Sınav soruları çalındı hükümsüzdür'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, boş bulunan şef ve müdürlük kadroları için açtığı ?görevde yükselme? sınavı komediye dönüştü. 11 Temmuz'da yapılacak sınav için hazırlanan sorular, bir şekilde sınava katılacak bakanlık personelinin eline geçti. Bunu öğrenen bakanlık yöneticileri de, tüm soruları iptal ederek yeni soru hazırlanmasını kararlaştırdı. Ve yeni soru hazırlanacağını da tüm bakanlık çalışanlarına duyurdu. Ancak, bakanlık kendi personeline bir türlü yeni soru hazırlanacağını inandıramadı. Bunun üzerine bakanlık, sınav sorularının tamamını bakanlık internet sitesinde yayınlayarak, ?Sınavda bu soruları sormayacağız? duyurusunda bulundu.

Durmuş Yılmaz'a Meclis şoku

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, geçen hafta perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine son ekonomik gelişmelerle ilgili brifing verdi. Yılmaz, brifinge başladıktan kısa bir süre sonra, komisyonun AK Partili üyeleri bir anda koşar adımlarla salonu terk etti. Milletvekillerinin kendisini protesto ettiğini düşünen Yılmaz, bir anda neye uğradığını şaşırdı. Brifingi yarım bıraktı. Komisyondakiler, AK Partili milletvekillerin TBMM Genel Kurulu'nda karar yeter sayısı istendiği için oylamaya gittiğini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber