ZKÜ'de öğrencilerden açlık grevi

Haber Giriş : 28 Şubat 2005 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) bir grup öğrenci, haklarında açılan soruşturmayı protesto etmek için açlık grevine başladı.

ZKÜ'de geçtiğimiz Aralık ayında bir arkadaşlarının kimliği belirsiz kişiler tarafından dövülerek hastanelik edilmesinin ardından, olayı protesto eden öğrenciler hakkında, üniversite yönetimi tarafından soruşturma başlatıldı. Yaklaşık 40 öğrenci, haklarında soruşturma başlatılmasını ve okulun kameralarla izlenmesini protesto etmek amacıyla bugün açlık grevine başladıklarını açıkladı.

Açlık grevi ile ilgili açıklama yapan ZKÜ Öğrenci Platformu üyeleri, "Üniversite yönetiminden olaylara sessiz kalmamasını ve sorumluların cezalandırılmasını istediğimiz için 40'a yakın öğrenci hakkında soruşturma açıldı. Bunun yanı sıra soruşturmalarla eş zamanlı olarak yarı yıl tatili dönüşünde kişi hak ve özgürlüklerini hiçe sayarak okulumuzun her tarafının kameralarla donatıldığını gördük. 24 saat kameralarla yaşam alanlarına müdahale edilmektedir.

Kameralar, öğrencilerin birbirine yabancılaşmasına neden olacaktır. Üniversite yönetimi, bilime ayrılması gereken bütçeyi okulun dört bir yanını hem gece görüşlü, hem de normal kameralara harcamaktadır. Bu nedenlerle, 'soruşturmalar geri çekilsin ve kameralar kaldırılsın kampanyası' başlattık. Bu kampanyanın ayağı olarak bir hafta sürecek açlık grevi başlattık" ifadelerini kullandı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber