Şehit üsteğmen'in tayini çıkmıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2010 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'in Pervari ilçesinde, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın Isparta'nın Eğirdir ilçesine tayininin çıktığı ve 2 gün sonra görev yerinden ilişiğini keseceği bildirildi.

Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın (29) şehit olduğu, sabah saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Malazgirt Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine gelen askeri yetkililer tarafından haber verildi.

Şehidin yakınları haberi duyunca göz yaşlarına hakim olamadı. 112 Acil Servis ekipleri, fenalaşan şehidin yakınlarına müdahale etti. Sağlık ekipleri, şehidin baba ocağında hazır bekletiliyor. Eve gelen Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal da şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehidin babası Ertuğrul, annesi Kamuran ve üniversiteye hazırlanan erkek kardeşinin yaşadığı Konya'daki baba ocağında her yere Türk bayrağı asıldı. Şehidin bir kardeşinin de Ankara'da teğmen olarak görev yaptığı bildirildi.

Isparta'nın Eğirdir ilçesine tayini çıkan ve 2 gün sonra görev yerinden ilişiğini keseceği öğrenilen şehidin, eşinin Siirt'te sınıf öğretmenliği yaptığı ve 1,5 yaşında Mehlika Nur isimli kız çocuğu olduğu belirtildi. Şehit Çuhadar'ın, dün annesiyle telefonda konuştuğu, ''Beni merak etmeyin, yakında geleceğim'' dediği de öğrenildi.

Şehit cenazesinin bugün Konya'ya getirilmesi ve ikindi namazından sonra Mürşit Pınar Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Konya Şehitliği'ne defnedilmesi bekleniyor.

Siirt'in Pervari ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir üsteğmen, 3 köy korucusu şehit olmuş, 1 astsubay ve 1 er de yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber