İlköğretim öğrencilerine pul koleksiyonculuğu eğitimle özendirilecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Temmuz 2010 22:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

PTT ve Türkiye Filateli Federasyonu işbirliğiyle okullarda verilecek eğitimden sonra sınıflarda pul koleksiyonculuğu eğitici kolları kurulacak.

İlköğretim öğrencileri pul koleksiyonu yaparak zararlı alışkanlıklardan korunacak. PTT ve Türkiye Filateli Federasyonu işbirliğiyle okullarda pul koleksiyonculuğu eğitimi verilerek çocukların boş zamanlarını yararlı hobilerle değerlendirmesi sağlanacak.

Öğrencinin katılımının okulda kurulacak kollar vasıtasıyla sağlanacağı proje PTT'nin seminerleriyle başlayacak. Seminer sonrasında okullarda pul koleksiyonculuğu eğitici kolu oluşturulacak. Eğitici kol çalışmalarında pul koleksiyonu yapan çocuklar, yıl sonunda biriktirdikleri pulları ailelerine ve öğretmenlerine sergileyecek.

İlki Edirne Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen pul koleksiyonculuğu seminerlerinin, Türkiye'nin çeşitli illerinde de düzenlenmesi planlanıyor. Türkiye Filateli Federasyonu Başkanı Ziya Ağaoğulları, ilköğretimdeki çocuklara pul merakı aşılanarak, çocukların okul dışındaki zamanlarını doğru değerlendirmelerini sağlayacaklarını belirtti. Başkan, "Çocuklar için eğitim ne kadar önemliyse, kendilerine ilgi alanları geliştirmeleri de o kadar önemli. Bu proje çocuklara faydalı bir ilgi alanı edindirmeyi amaçlıyor." diye konuştu. Öğretmenlere ve velilere eğitim veren proje sorumlusu Muzaffer Arda, uzun yıllardır hayata geçirmeye çalıştıkları projenin, çocukların boş zamanlarını doğru değerlendirmelerini sağlayarak, çocukları uyuşturucu, içki, sigara gibi zararlı alışkanlıklardan koruyacağını söyledi. Arda, pul koleksiyonculuğunun hayat boyu süren bir öğrenme süreci olduğunu, çocukların geleceklerini doğru yönlendirmesi için önem taşıdığını hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber