Türk Eğitim Sen, rotasyonun ertelenme yazısının Bakanın önünde olduğunu açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Temmuz 2010 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TES: ROTASYON UYGULAMASININ ERTELENMESİNİ BEKLİYORUZ

Türk Eğitim Sen çalıştığı kurumda 5 yılını dolduran Eğitim Kurumu Yöneticilerinin Zorunlu Yerdeğiştirmelerinin ertelenmesi talebi ile yaptığı başvuru neticesinde erteleme kararının bakan Çubukçu'nun önünde olduğunu ve ertelemenin geleceğini iddia etti. Açıklamada ?Sendikaların da ortak girişimi ile çıkarılan ve yayımında eğitim camiası tarafından kabul gören bir yönetmelik olduğunu belirttiği yönetmelikle ilgili olarak tombala çekmekle eşdeğer bir anlayışla hazırlanmış yönetmeliğin değiştirilmesi gerektiği? vurgulandı.

İşte açıklama:

13/08/2009 tarih ve 27318 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine ilişkin Yönetmeliğin 22. maddesi doğrultusunda bulunduğu okullarda 5 yılını dolduran okul müdürlerine rotasyon uygulaması yapılacak ve görev yerleri değiştirilecektir. Ancak; sınav esasına dayalı atamaların ve isteğe bağlı yer değiştirmelerin tamamlanması neticesinde zorunlu yer değişikliği yapmak durumunda kalanların tercih edebilecekleri kurum sayısının azlığı, boş kadronun az olmasına karşın valiliklerin bu durumda dahi tüm münhalleri duyuruya çıkarmamaları, bilgisayar kurasının uygulanması sonucunda ortaya çıkacak kargaşa ve Türk Eğitim Sen Genel Merkez tarafından yönetmelikte yer alan ?bilgisayar kurası? ifadesine yönelik dava açmış olması gibi sebepler ile bu yıl rotasyon uygulamasının yapılması yıllarını eğitim ve öğretime vermiş olan yöneticilerimize büyük haksızlık olacaktır. Bu nedenle bir kez daha bakanlık yetkililerine sesleniyoruz?

Rotasyon uygulamasının 1 yıl ertelenmesini ve gelecek yıl gerekli tüm önlemlerin alınarak bu uygulamanın yapılması binlerce yöneticinin mağduriyetini ve küskünlüğünü engelleyecektir. Bu nedenle rotasyon uygulaması ile ilgili mevcut durum MEB tarafından gözden geçirilerek uygulamanın ertelenmesi en akılcı çözüm olacaktır.

Sendikamıza ulaşan bilgilerden, rotasyonun ertelenmesi konusunda bir yazının Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU'ya sunulduğu, Bakanın imzasını beklediği anlaşılmaktadır. Sayın Çubukçu'nun bu akla mantığa uymayan, tombala çekmekle eş değer bir anlayışla hazırlanmış yönetmeliği tamamen değiştirmesini ve erteleme kararını vermesini istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber