5 Temmuz 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2010 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör ve işsizlikten kaçtılar, turistlere mangal kömürü üretiyorlar (Özel)

Doğu ve Güneydoğu illerinden işsizlik ve terör nedeniyle Eskişehir'e göç eden 15 aile, İnönü ve Çatacık ormanlarında meşe ağaçlarından mangal kömürü üretiyor. İşsizlik ve teröre boyun eğmeyen aileler, elde ettikleri kömürleri kilosu 75 Kuruş ile 1 TL arasında değişen fiyatlara satıyor. Çadırlardan oluşan obalarında ekmek parası için çalışan ailelerin elde ettikleri kömürler, Antalya, Muğla ve Aydın gibi turistlerin yoğun olduğu illere pazarlanıyor.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Konya'nın Akşehir ilçesinde Nasrettin Hoca şenliklerine katılacak.(13.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da bir dizi açılış ve toplantılara katılacak. (10.00/17.00)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde, sanayicilerle bir araya gelecek. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gazi Üniversitesi Gölbaşı Konferans Merkezi'nde düzenlenen '2. Uluslararası Nükleer ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları' Konferansı'na katılacak. Bakan Yıldız, Akbank ile Türkerler Holding arasındaki yenilenebilir enerji proje finansmanı kredisi imza töreninde bulunacak. (09.00/10.30)

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde PKK terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit edilen 33 vatandaş için anma töreni düzenlenecek. Törenlere Devlet Bakanı Faruk Çelik de katılacak. (10.30)

"Yetmez Ama Evet" kampanyası üyeleri, 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak için "Referandum sandığıma dokunma" başlığıyla bir basın açıklaması yapacak. (18.30)

İşadamı Raif Türk tarafından Yaytaş köyünde bulunan okula yaptırılacak ek derslik ile ilgili protokol Diyarbakır Valiliği'nde imzalanacak. (09.30)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan'da

Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in 70. yaş günü ve Astana'nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılacak. Astana'daki Han Çadırı alışveriş ve eğlence merkezinin açılış törenine katılacak olan Gül, Nazarbayev'in vereceği resepsiyondan sonra yurda dönecek.

Zaman Gazetesi'nin +1T 5. Gazete Tasarım Günleri, sertifika töreniyle sona erecek. (19.30)

Formula 1 Red Bull Takimi'nin Avustralyalı pilotu Mark Webber, önümüzdeki hafta İngiltere'nin Silverstone pistinde yapılacak yarış öncesi Londra'da şehir trafiğinde antrenman yaptı.

Zor günler geçiren ve iflasın eşiğine gelen Kuzey Kıbrıs Türk Havayolları'nı protesto etmek için bugün çok sayıda Kıbrıslı Türk, KKTC Londra Ofisi önünde yapılacak protesto gösterisine katılacak.

SPOR

Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları için Florya Metin Oktay Tesisleri'nde toplanıyor. Takımda bazı oyuncular sağlık taramasından geçecek. ((10.30/11.00)

2010 - 2011 sezonunun ikinci etap çalışmaları için Avusturya'da bulunan Beşiktaş'ın hazırlıkları devam ediyor.

Profesyonel futbol liglerinde mücadele eden takımların transfer çalışmaları ve 2010-2011 sezonu hazırlıkları takip ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber