Türk Eğitim-Sen: Rotasyon uygulaması mutlaka ertelenmelidir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2010 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, daha iyi bir sistem ihdas edilene kadar ''rotasyon uygulaması''nın ertelenmesi gerektiğini bildirdi.

Koncuk, yazılı açıklamasında, 13.08.2009 tarih ve 27318 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 22. maddesi doğrultusunda, bulunduğu okullarda 5 yılını dolduran okul müdürlerine rotasyon uygulaması yapılarak, görev yerlerinin değiştirileceğini hatırlattı. Uygulamanın yıllarını eğitim ve öğretime vermiş yöneticilere büyük haksızlık olacağını savunan Koncuk, şunları kaydetti:

''Bilgisayar kurası tombalacı bir anlayıştır. Başarılı, ancak puanı düşük okul müdürleri bu uygulamadan en fazla zarar görecek yöneticiler olacaktır. Öte yandan rotasyon nedeniyle eş durumundan özrü bulunanlar mağdur olacak ve çok sayıda dava açılacaktır. Ortaya çıkacak kargaşayı Bakan Nimet Çubukçu'nun da ortadan kaldırması mümkün olmayacaktır. Bakan Çubukçu, daha iyi bir sistem ihdas edilene kadar rotasyon uygulamasını mutlaka ertelemelidir. Aksi takdirde yaşanacak kaosun sorumlusu Bakan Çubukçu

olacaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber